Konu
:
Kasede Piliç
Yalnız Mesajı Göster
Kasede Piliç
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kasede Piliç
Kasede Piliç
=malzemeler=
4 adet milföy hamuru
Yarım kg tavuk kuşbaşı
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
5 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
1 su bardağı rende kaşar
=hazırlanışı=
Milföy hamurları merdaneyle biraz büyütülür
Sonra fırın ısısına dayanıklı kaseler ters çevrilir ve arkası yağlanır
Milföy hamurları bu kaselere kaplanarak kaselerin şeklini alır
Daha sonra bu haldeyken önceden ısıtılmış 200 derece fırında hamurlar kızarana kadar pişirilir
Bu arada ince kıyılmış soğan yağda pembeleştirilir
Üzerine salça ve 3 dakika sonra tavuk eti atılır
Tavuk suyunu bırakıp çekince tuz ve karabiber eklenir
Gerekirse az su katılabilir
Fırından çıkan hamurlar kaselerden çıkarılır
Elde edilen hamur kaselerine tavuklu karışım paylaştırılır
Üzerlerine rende kaşar bırakılır
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul