Yalnız Mesajı Göster

Kasede Piliç

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kasede Piliç



Kasede Piliç


=malzemeler=


4 adet milföy hamuru

Yarım kg tavuk kuşbaşı

1 adet kuru soğan

1 çorba kaşığı salça

5 çorba kaşığı sıvıyağ

Yarım tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

1 su bardağı rende kaşar


=hazırlanışı=


Milföy hamurları merdaneyle biraz büyütülür Sonra fırın ısısına dayanıklı kaseler ters çevrilir ve arkası yağlanır Milföy hamurları bu kaselere kaplanarak kaselerin şeklini alır Daha sonra bu haldeyken önceden ısıtılmış 200 derece fırında hamurlar kızarana kadar pişirilir Bu arada ince kıyılmış soğan yağda pembeleştirilir Üzerine salça ve 3 dakika sonra tavuk eti atılır Tavuk suyunu bırakıp çekince tuz ve karabiber eklenir Gerekirse az su katılabilir Fırından çıkan hamurlar kaselerden çıkarılır Elde edilen hamur kaselerine tavuklu karışım paylaştırılır Üzerlerine rende kaşar bırakılır Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla