Konu
:
Mantarlı zeytinli tavuk göğüs
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı zeytinli tavuk göğüs
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı zeytinli tavuk göğüs
MANTARLI ZEYTİNLİ TAVUK GÖĞÜS
=Malzemeler=
1 tavuk göğsü
1 adet yumurtanın akı
1 çorba kaşığı sirke
2 diş dövülmüş sarımsak
2 çorba kaşığı mısır nişastası
3 çorba kaşığı soya sosu
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı zencefil
4 çorba kaşığı sıvıyağ
15-20 adet siyah zeytin
10-15 adet mantar
1 su bardağı piliç suyu
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
=Hazırlanışı=
Piliç etini yumurta akı 1 çorba kaşığı mısır nişastası sirke sarımsak zencefil ve zeytinyağı karışımında yarım saat bekletin
Sıvı yağı tavada ısıtın
Piliç etini karışımın içinden çıkardıktan sonra tavaya aktarın
Çok hafif kızarınca çekirdekleri çıkarılmış zeytin ve ince kesilmiş mantarları ekleyin 1 dakika karıştırarak pişirin
Soya sosu ve kalan mısır nişastasını ilave edip piliç suyunu ekleyin
Karabiber ve tuzunu ayarlayın
Suyunu çekene dek kaynatın
Dilerseniz yanında patates püresiyle birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul