Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı zeytinli tavuk göğüs

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı zeytinli tavuk göğüs



MANTARLI ZEYTİNLİ TAVUK GÖĞÜS


=Malzemeler=


1 tavuk göğsü

1 adet yumurtanın akı

1 çorba kaşığı sirke

2 diş dövülmüş sarımsak

2 çorba kaşığı mısır nişastası

3 çorba kaşığı soya sosu

4 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı zencefil

4 çorba kaşığı sıvıyağ

15-20 adet siyah zeytin

10-15 adet mantar

1 su bardağı piliç suyu

1 çay kaşığı karabiber

Tuz


=Hazırlanışı=


Piliç etini yumurta akı 1 çorba kaşığı mısır nişastası sirke sarımsak zencefil ve zeytinyağı karışımında yarım saat bekletin

Sıvı yağı tavada ısıtın Piliç etini karışımın içinden çıkardıktan sonra tavaya aktarın Çok hafif kızarınca çekirdekleri çıkarılmış zeytin ve ince kesilmiş mantarları ekleyin 1 dakika karıştırarak pişirin

Soya sosu ve kalan mısır nişastasını ilave edip piliç suyunu ekleyin Karabiber ve tuzunu ayarlayın Suyunu çekene dek kaynatın

Dilerseniz yanında patates püresiyle birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla