Konu
:
Yufkalı Piliç
Yalnız Mesajı Göster
Yufkalı Piliç
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yufkalı Piliç
Yufkalı Piliç
=malzemeler=
350 g piliç eti (küçük kuşbaşı doğranmış)
15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
1 patates (kabuğu soyulup zar biçiminde doğranmış)
1 soğan (doğranmış)
1 diş sarmısak (ince kıyılmış)
125 g mantar (yıkanıp kurulandıktan sonra her biri 4'e bölünmüş)
1 küçük havuç (kazınıp boylamasına 4'e bölündükten sonra 5 mm kalınlığında doğranmış)
1/2 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
1 çorba kaşığı un
1/2 tatlı kaşığı adaçayı
1 küçük kabak (kazınıp boylamasına 2'ye kesildikten sonra 5 mm kalınlığında dilimlenmiş)
2 su bardağı tuzsuz tavuk suyu
2 çorba kaşığı mısır nişastası (4 çorba kaşığı suda eritilmiş)
Yufka malzemesi:
125 g un
2 çorba kaşığı zeytinyağı
V4 tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı mısır nişastası
15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
=hazırlanışı=
Harcı hazırlamak için tereyağını bir tencereye koyup tencereyi orta ateşe oturtarak tereyağını eritin
Eriyince patatesleri koyup sürekli karıştırarak 2 dakika kızartın
Soğanlar sarmısaklar mantarlar havuç parçaları tuz karabiber ve 1 çorba kaşığı unu ekleyip karıştırarak 5 dakika pişirin
Adaçayı kabak parçaları ve piliç parçalarını katıp sık sık karıştırarak kabaklar yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin
Bu arada başka bir tencereye tavuk suyunu koyup 35 cl
(1 1/2 su bardağı) kalıncaya kadar kaynatın
Erimiş mısır nişastasını ekleyip koyulaşıncaya kadar (yaklaşık 2 dakika) pişirin iki tencereyi de ateşten alıpmısır nişas-talı sosu sebzelerin bulunduğu tencereye boşaltarak iyice karıştırın ve bir kenara bırakın
Yufkayı hazırlamak için unu bir salata kâsesine koyup ortasını havuz gibi açın
Zeytinyağını ve tuzu açtığınız çukura koyup 5 çorba kaşığı kadar ılık su ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar karıştırın
Mısır nişastasının 1 çorba kaşığını mutfak aaagâhına serpip üstüne hamuru çıkararak iyice esnekleşinceye kadar (en az 15 dakika) yoğurun
Mutfak aaagâhına kalan 2 çorba kaşığı mısır nişastasını serpip hamuru top yaparak üstüne koyun ve mısır nişastası üstüne ince bir tabaka halinde yapışana kadar yuvarlayın
Fırınınızı 170°C ısıtın
Tereyağını bir tencerede eritip mutfak fırçasıyla hamurun üstüne sürün
Sonra hamuru oklavayla 60 - 75 cm çapında kâğıt inceliğinde bir daire halinde açın
Açtığınız hamuru 2'ye katlayın
Sonra yeniden 2'ye katlayarak bir dairenin dörtte biri haline getirin ve bu katlanmış hamuru 27 cm çapında daire biçimi kesin
4 cm derinlikte 25 cm çapında bir fırın tepsisine harcı koyup yuvarlak hamuru harcın üstüne yerleştirin
Tencerede kalan erimiş tereyağını mutfak fırçasıyla hamurun üstüne sürüp tepsiyi fırına vererek hamur altın sarısı bir renk alıncaya kadar (20 - 25 dakika) pişirin
Tepsiyi fırından alıp bekletmeden servis yapın
Not: Bu tarifte yufkayı evde hazırlamak yerine hazır yufka da kullanabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul