Konu
:
Sirkeli Bıldırcın
Yalnız Mesajı Göster
Sirkeli Bıldırcın
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sirkeli Bıldırcın
Sirkeli Bıldırcın
=malzemeler=
8 bıldırcın (yaklaşık 1 kg)
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı biberiye
2 diş sarmısak (ince kıyılmış)
1 1/2 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
25 cl
(1 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu
4 çorba kaşığı elma sirkesi
=hazırlanışı=
Önce fırınınızı 230 °C'a ısıtın
Bıldırcınların göğüs boşluklarına karabiber tuz biberiye ve sarmısakları serpip mutfak aaagâhına sırtüstü yatırın
Her bıldırcının altından boyundan kuyruğa doğru 25'er cm uzunlukta birer sicim geçirip sicimlerin 2 uçlarını göğüslerin tam ortasına getirerek düğümleyin
Butların uçlarını da sicimlerin altına sokun
Ayçiçek yağının 1/2 çorba kaşığını ateşe dayanıklı bir cam kaba koyun
Bıldırcınların üstlerine kalan ayçiçek yağını mutfak fırçasıyla sürüp göğüs bölümleri üste gelecek biçimde kaba yerleştirin ve kabı fırına veripbıldırcınları 20 dakika pişirin
Kabı fırından alıp orta ateşe oturtun
Tavuk suyunu bir kâsede siraaale karıştırdıktan sonra kaba boşaltıpbıldırcınları sık sık altüst ederek 2 - 3 dakika pişirin
Kabı ateşten alıp bıldırcınları bağladığınız ipleri kesin
Bıldırcınları ısıtılmış 4 tabağa 2'şer 2'şer yerleştirip üstlerine cam kapta kalan pişme suyunu kaşıkla gezdirerek servis yapın
SERVİS ÖNERİSİ: Yanında tereyağında sote edilmiş taze fasulyelerle
NOT: FIRINDA YÜKSEK SICAKLIKTA PİŞİRME BILDIRCINLARIN İYİCE KIZARARAK DERİLERİNİN KITIR KITIR OLMASINI SAĞLAR
SONRA KISIK ATEŞTE PİŞİRİLMELERİYSE SOSA PİŞME SUYUNUN LEZZETİNİ DE EKLER
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul