Yalnız Mesajı Göster

Sirkeli Bıldırcın

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sirkeli Bıldırcın



Sirkeli Bıldırcın


=malzemeler=


8 bıldırcın (yaklaşık 1 kg)

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

1/2 tatlı kaşığı tuz

1/2 tatlı kaşığı biberiye

2 diş sarmısak (ince kıyılmış)

1 1/2 tatlı kaşığı ayçiçek yağı

25 cl (1 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu

4 çorba kaşığı elma sirkesi


=hazırlanışı=


Önce fırınınızı 230 °C'a ısıtın

Bıldırcınların göğüs boşluklarına karabiber tuz biberiye ve sarmısakları serpip mutfak aaagâhına sırtüstü yatırın Her bıldırcının altından boyundan kuyruğa doğru 25'er cm uzunlukta birer sicim geçirip sicimlerin 2 uçlarını göğüslerin tam ortasına getirerek düğümleyin Butların uçlarını da sicimlerin altına sokun

Ayçiçek yağının 1/2 çorba kaşığını ateşe dayanıklı bir cam kaba koyun Bıldırcınların üstlerine kalan ayçiçek yağını mutfak fırçasıyla sürüp göğüs bölümleri üste gelecek biçimde kaba yerleştirin ve kabı fırına veripbıldırcınları 20 dakika pişirin

Kabı fırından alıp orta ateşe oturtun Tavuk suyunu bir kâsede siraaale karıştırdıktan sonra kaba boşaltıpbıldırcınları sık sık altüst ederek 2 - 3 dakika pişirin Kabı ateşten alıp bıldırcınları bağladığınız ipleri kesin Bıldırcınları ısıtılmış 4 tabağa 2'şer 2'şer yerleştirip üstlerine cam kapta kalan pişme suyunu kaşıkla gezdirerek servis yapın


SERVİS ÖNERİSİ: Yanında tereyağında sote edilmiş taze fasulyelerle


NOT: FIRINDA YÜKSEK SICAKLIKTA PİŞİRME BILDIRCINLARIN İYİCE KIZARARAK DERİLERİNİN KITIR KITIR OLMASINI SAĞLAR SONRA KISIK ATEŞTE PİŞİRİLMELERİYSE SOSA PİŞME SUYUNUN LEZZETİNİ DE EKLER

Alıntı Yaparak Cevapla