Konu
:
abagannuş arap yemeği
Yalnız Mesajı Göster
abagannuş arap yemeği
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
abagannuş arap yemeği
Gereçler:
2 adet büyük boy közlenmiş patlıcan
3 adet büyük boy közlenmiş domates
4 adet közlenmiş sivri biber4-5 diş sarımsak
2-3 çorba kaşığı nar ekşisi
tuz
zeytinyağı
Yapılışı:
Közlenmiş patlıcan,domates ve biberlerin kabukları soyulur
Közlenmiş sebzeler bir tahta üzerinde olabildiğince küçük küpler halinde doğranır ve çukur bir kaba alınır
3-4 diş ezilmiş sarımsak, tuz ve bolca zeytinyağı kaba ilave edilir ve sebzelerin dağılmamasına dikkat edilerek karıştırılır
Servis Önerileri:
Tabaklara üstü bir kaşık sırtı yardımıyla düzlenerek servis edilir
Her servis tabağının üzerine de nar ekşisi gezdirilir
Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar):
İstenirse nar ekşisi karışımın içine de ilave edilebilir
Ancak abugannuşun rengini koyulaştıracaktır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul