Yalnız Mesajı Göster

abagannuş arap yemeği

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

abagannuş arap yemeği



Gereçler:2 adet büyük boy közlenmiş patlıcan
3 adet büyük boy közlenmiş domates
4 adet közlenmiş sivri biber4-5 diş sarımsak
2-3 çorba kaşığı nar ekşisi
tuz
zeytinyağı Yapılışı:
Közlenmiş patlıcan,domates ve biberlerin kabukları soyulurKözlenmiş sebzeler bir tahta üzerinde olabildiğince küçük küpler halinde doğranır ve çukur bir kaba alınır 3-4 diş ezilmiş sarımsak, tuz ve bolca zeytinyağı kaba ilave edilir ve sebzelerin dağılmamasına dikkat edilerek karıştırılır Servis Önerileri: Tabaklara üstü bir kaşık sırtı yardımıyla düzlenerek servis edilir Her servis tabağının üzerine de nar ekşisi gezdirilir Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar): İstenirse nar ekşisi karışımın içine de ilave edilebilir Ancak abugannuşun rengini koyulaştıracaktır

Alıntı Yaparak Cevapla