Konu
:
Erik Marmelatı
Yalnız Mesajı Göster
Erik Marmelatı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erik Marmelatı
Malzemeler:
1 kilo erik
1/3 - 1/2 su bardagi kadar su
1 kilo tozseker (4-5 su bardagi)
1/2 limon suyu
Yapilisi:
[*]
Erikleri saplarindan ayiklayip yikayin
[*]
Genis tencerede az su ile hafif yumusayana kadar pisirin
[*]
Erikleri tel suzgecte ezerek cikarabildiginiz kadar posasini cikarin
[*]
Tekrar marmelati yapacaginiz tencereye aktarip altini acin
[*]
5 dakika kadar kaynadiktan sonra her seferinde birer bardak seker ilave ederek kaynatmaya devam edin
[*]
Sekeri ilave edip kaynattikca rengi koyulasip kivamlasacaktir
Yaklasik 35-45 dakikada orta ateste karistirarak mermere veya tabaga damlattiginizda top gibi kalacak kivama gelince limonunu ilave edin
[*]
Bir tasim daha kaynatip altini kapatin
Sicakken kavanoza bosaltip sogutun
Not:
Erik ve diger meyvelarin tad ve kokusunun gitmemesi icin fazla ateste marmelat veya receli yakmamaya dikkat edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul