Yalnız Mesajı Göster

Erik Marmelatı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Erik Marmelatı



Malzemeler:
1 kilo erik
1/3 - 1/2 su bardagi kadar su
1 kilo tozseker (4-5 su bardagi)
1/2 limon suyu


Yapilisi:[*]Erikleri saplarindan ayiklayip yikayin[*]Genis tencerede az su ile hafif yumusayana kadar pisirin[*]Erikleri tel suzgecte ezerek cikarabildiginiz kadar posasini cikarin[*]Tekrar marmelati yapacaginiz tencereye aktarip altini acin[*]5 dakika kadar kaynadiktan sonra her seferinde birer bardak seker ilave ederek kaynatmaya devam edin [*]Sekeri ilave edip kaynattikca rengi koyulasip kivamlasacaktir Yaklasik 35-45 dakikada orta ateste karistirarak mermere veya tabaga damlattiginizda top gibi kalacak kivama gelince limonunu ilave edin[*]Bir tasim daha kaynatip altini kapatin Sicakken kavanoza bosaltip sogutunNot: Erik ve diger meyvelarin tad ve kokusunun gitmemesi icin fazla ateste marmelat veya receli yakmamaya dikkat edin

Alıntı Yaparak Cevapla