Konu
:
Bademli Kayısı Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Bademli Kayısı Reçeli
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli Kayısı Reçeli
Malzemeler:
1+1/2 kilo şekerpare kayısı
7 su bardağı tozşeker (1 buçuk kilo), su bardağı 250gr
lık
2 su bardağına yakın su
yarım limonun suyu
Yapılışı:
[*]
Kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın
Bunu yaparken ister ikiye bölebilir veya dikkatlice ayırmadan çekirdeğini çıkarıp bütün halde bırakabilirsiniz
[*]
Kayısı çekirdeklerini çekiçle tahta üzerinde kırarak iç bademlerini ayırın
[*]
Ufak bir tencerede su kaynatıp 10 dakika kadar çıkan bademleri kaynatın
Soğuk suya alıp kabuklarını soyun
[*]
Kayısı reçeli kaynarken çok köpürüp taşma tehlikesi olabileceğinden tercihen büyük bir tencereye şekeri ve suyu ilave edip arada hafif karıştırarak kaynatın
[*]
Yaklaşık 10 dakika kadar sonra hazırladığınız kayısıları ve bademleri ilave edip orta harlı ateşte kaynatmaya devam edin
[*]
Oluşan köpükleri kevgirle alarak tabağa damlattığınızda damla dağılmadan kalana kadar kaynatın
[*]
En son yarım limonun suyunu sıkıp bir taşım daha kaynattıktan sonra altını kapatın ve kuru kavanozlara aktarıp ters çevirerek soğumaya bırakın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul