Yalnız Mesajı Göster

Bademli Kayısı Reçeli

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Kayısı Reçeli



Malzemeler:
1+1/2 kilo şekerpare kayısı
7 su bardağı tozşeker (1 buçuk kilo), su bardağı 250grlık
2 su bardağına yakın su
yarım limonun suyu


Yapılışı:[*]Kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın Bunu yaparken ister ikiye bölebilir veya dikkatlice ayırmadan çekirdeğini çıkarıp bütün halde bırakabilirsiniz[*]Kayısı çekirdeklerini çekiçle tahta üzerinde kırarak iç bademlerini ayırın [*]Ufak bir tencerede su kaynatıp 10 dakika kadar çıkan bademleri kaynatın Soğuk suya alıp kabuklarını soyun[*]Kayısı reçeli kaynarken çok köpürüp taşma tehlikesi olabileceğinden tercihen büyük bir tencereye şekeri ve suyu ilave edip arada hafif karıştırarak kaynatın[*]Yaklaşık 10 dakika kadar sonra hazırladığınız kayısıları ve bademleri ilave edip orta harlı ateşte kaynatmaya devam edin [*]Oluşan köpükleri kevgirle alarak tabağa damlattığınızda damla dağılmadan kalana kadar kaynatın[*]En son yarım limonun suyunu sıkıp bir taşım daha kaynattıktan sonra altını kapatın ve kuru kavanozlara aktarıp ters çevirerek soğumaya bırakın

Alıntı Yaparak Cevapla