Konu
:
Portakal Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Portakal Reçeli
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakal Reçeli
Malzemeler:
1 kilo portakal
6 su bardağı tozşeker
2buçuk su bardağı su
2 kaşık limon suyu
Yapılışı:
[*]
Portakalların kabuklarını beyaz kısmına gelmeden rendenin kalın yerinden rendeleyin
[*]
Kabukları üstünü kaplayacak kadar suda kaynatıp suyunu değiştirerek birkaç kez kaynatın
[*]
Portakalların beyaz kabuklarını soyup dilimlere ayırın
Zarlarını bıçakla veya elinizle ayırabildiğiniz kadar ayırın
[*]
Şekeri vu suyu geniş bir tencerede koyu bir şurup olana kadar kaynatın
[*]
Parçalara ayırdığınız portakallarıda ilave edip kıvamlı bir hal alıncaya kadar orta kısık ateşte kaynatmaya devam edin
[*]
Reçelden bir damla tabağa damlattığınızda dağılmadan duruyorsa reçelinizin kıvamı olmuş demektir
Limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynattıktan sonra altını kapatın
[*]
Soğuduktan sonra kavanoza doldurun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul