Yalnız Mesajı Göster

Portakal Reçeli

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakal Reçeli



Malzemeler:
1 kilo portakal

6 su bardağı tozşeker

2buçuk su bardağı su

2 kaşık limon suyu

Yapılışı:[*]Portakalların kabuklarını beyaz kısmına gelmeden rendenin kalın yerinden rendeleyin [*]Kabukları üstünü kaplayacak kadar suda kaynatıp suyunu değiştirerek birkaç kez kaynatın[*]Portakalların beyaz kabuklarını soyup dilimlere ayırın Zarlarını bıçakla veya elinizle ayırabildiğiniz kadar ayırın[*]Şekeri vu suyu geniş bir tencerede koyu bir şurup olana kadar kaynatın[*]Parçalara ayırdığınız portakallarıda ilave edip kıvamlı bir hal alıncaya kadar orta kısık ateşte kaynatmaya devam edin[*]Reçelden bir damla tabağa damlattığınızda dağılmadan duruyorsa reçelinizin kıvamı olmuş demektir Limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynattıktan sonra altını kapatın [*]Soğuduktan sonra kavanoza doldurun

Alıntı Yaparak Cevapla