Konu
:
Kızılcık Reçeli/Marmelatı (Pişirmeden)
Yalnız Mesajı Göster
Kızılcık Reçeli/Marmelatı (Pişirmeden)
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kızılcık Reçeli/Marmelatı (Pişirmeden)
Sonbaharın habercisi, faydaları saymakla bitirilmeyen kızılcığı pişirmeden, vitaminlerini ve ekşimsi doğal tadını kaybetmeden tüketmek için ideal bir tarif
Malzemeler:
1 kilo kızılcık
1 kilo tozşeker
1 adet aspirin
Yapılışı:
[*]
Kızılcıkların saplarını varsa yapraklarını ayıklayıp yıkayın
[*]
Çekirdeklerini çıkarıp veya direkt olarak süzgeçten geçirerek püre haline getirin
[*]
Süzgecin üzerinde kalan posasından bir miktar daha püre elde etmek için kullanacağınız şekerden 1 su bardağı kadar ekleyip karıştırarak sulandırıp tekrar süzgeçten süzdürün
(Kalan posayı sulandırıp soğutarak içmek için kızılcık şurubu elde edebilirsiniz)
[*]
Kalan tozşekeri elde ettiğiniz püreye ekleyip eriyene kadar karıştırın
[*]
Aspirinide ufak bir kasede püre ile ezdikten sonra ilave edip tamamen karıştığından emin olana kadar karıştırın
[*]
Hazır olan marmelatınızı kavanozlara aktarıp buzdolabında saklayabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul