Yalnız Mesajı Göster

Kızılcık Reçeli/Marmelatı (Pişirmeden)

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kızılcık Reçeli/Marmelatı (Pişirmeden)



Sonbaharın habercisi, faydaları saymakla bitirilmeyen kızılcığı pişirmeden, vitaminlerini ve ekşimsi doğal tadını kaybetmeden tüketmek için ideal bir tarif
Malzemeler:
1 kilo kızılcık1 kilo tozşeker1 adet aspirin
Yapılışı:[*]Kızılcıkların saplarını varsa yapraklarını ayıklayıp yıkayın[*]Çekirdeklerini çıkarıp veya direkt olarak süzgeçten geçirerek püre haline getirin[*]Süzgecin üzerinde kalan posasından bir miktar daha püre elde etmek için kullanacağınız şekerden 1 su bardağı kadar ekleyip karıştırarak sulandırıp tekrar süzgeçten süzdürün (Kalan posayı sulandırıp soğutarak içmek için kızılcık şurubu elde edebilirsiniz)[*]Kalan tozşekeri elde ettiğiniz püreye ekleyip eriyene kadar karıştırın[*]Aspirinide ufak bir kasede püre ile ezdikten sonra ilave edip tamamen karıştığından emin olana kadar karıştırın[*]Hazır olan marmelatınızı kavanozlara aktarıp buzdolabında saklayabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla