Konu
:
Yumurtali Ekmek Kizartmasi
Yalnız Mesajı Göster
Yumurtali Ekmek Kizartmasi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yumurtali Ekmek Kizartmasi
Malzemeler:
3 adet yumurta
8-10 dilim bayat ekmek (yoksa tazede olabilir)
1/4 su bardagi kadar sut
karabiber, tuz, kekik
kizartmak icin siviyag
Yapilisi:
[*]
Genisce bir kasede yumurtalari tel cirpma aleti ile cirpin
[*]
Icine sutu, tuzu ve diger baharatlari ekleyip tekrar karistirin
[*]
Ekmek dilimlerini tek tek yumurtali karisima batirip 5 saniye kadar cekmesi icin bekleterek baska genis bir tepsiye dizin
(Bu asamada yumurtali harc bitene kadar ekmek dilimlerini kullanin
Artanlarini kullanmayin, az harc kullanilmis ekmekler guzel kizarmayacak ve kuru olacaktir
)
[*]
En son orta boy bir tavada ince bir tabaka olacak sekilde yarim cay bardagi kadar siviyag koyup kizdirin
Dilimleri heriki tarafi kizarana dek kizartin
Eger tavadaki yag biterse azar azar ilave edip kizartmaya devam edin
[*]
Sicak veya ilik olarak kahvaltilarda veya caylarin yaninda ikram edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul