Konu
:
Kaygana
Yalnız Mesajı Göster
Kaygana
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaygana
Karadenizlilerin sıkça yaptığı kaygana, kahvaltılarda veya çayın yanına kolaylıkla hazırlayabileceğiniz yumurtalı güzel bir tarif
Malzemeler:
3 yumurta
2 yemek kaşığı un
1/3 su bardağı su
1 silme çay kaşığı tuz
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:
[*]
Orta boy bir kasede un ve suyu pürüzsüz bulamaç haline gelene kadar çatalla çırpın
[*]
Yumurtaları ve tuzu ilave edip 1 dakika kadar daha çırpmaya devam edin
[*]
Orta büyüklükteki bir tavayı kızdırıp 2 yemek kaşığı yağ koyun
[*]
Yumurtalı karışımın yarısını döküp pişirmeye başlayın
[*]
Kenarları tavadan hafif ayrılıp üst kısmının cıvıklığı kalmayınca bir spatula yardımı ile ters çevirin
İkinci tarafıda kızardıktan sonra servis tabağına alın
[*]
Kalan yağı tavaya alıp aynı işlemi uygulayın
[*]
4e veya 8e bölüp servis yapın
Not:
- Tavanız eğer daha büyük ise tüm malzemeyi bir seferde pişirebilirsiniz
- Harcı çırptıktan sonra arzuya göre bir tutam doğranmış maydanoz ekleyebilirsiniz
- Tavada ikinci tarafa çevirdikten sonra kabaran kaygana tabağa aldıktan sonra sönecektir
Şaşırmayın, bu gayet normaldir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul