Konu: Kaygana
Yalnız Mesajı Göster

Kaygana

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaygana



Karadenizlilerin sıkça yaptığı kaygana, kahvaltılarda veya çayın yanına kolaylıkla hazırlayabileceğiniz yumurtalı güzel bir tarif

Malzemeler:
3 yumurta
2 yemek kaşığı un
1/3 su bardağı su
1 silme çay kaşığı tuz
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ

Yapılışı:[*]Orta boy bir kasede un ve suyu pürüzsüz bulamaç haline gelene kadar çatalla çırpın [*]Yumurtaları ve tuzu ilave edip 1 dakika kadar daha çırpmaya devam edin [*]Orta büyüklükteki bir tavayı kızdırıp 2 yemek kaşığı yağ koyun [*]Yumurtalı karışımın yarısını döküp pişirmeye başlayın [*]Kenarları tavadan hafif ayrılıp üst kısmının cıvıklığı kalmayınca bir spatula yardımı ile ters çevirin İkinci tarafıda kızardıktan sonra servis tabağına alın [*]Kalan yağı tavaya alıp aynı işlemi uygulayın [*]4e veya 8e bölüp servis yapın
Not:
- Tavanız eğer daha büyük ise tüm malzemeyi bir seferde pişirebilirsiniz
- Harcı çırptıktan sonra arzuya göre bir tutam doğranmış maydanoz ekleyebilirsiniz
- Tavada ikinci tarafa çevirdikten sonra kabaran kaygana tabağa aldıktan sonra sönecektir Şaşırmayın, bu gayet normaldir

Alıntı Yaparak Cevapla