Konu
:
Zeytinyağlı Taze Fasülye (Buğulama yöntemi ile)
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Taze Fasülye (Buğulama yöntemi ile)
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Taze Fasülye (Buğulama yöntemi ile)
Malzemeler:
1 kilo fasülye (tercihen boncuk fasülyesi)
2 adet soğan
3-4 adet olgun domates
tuz, karabiber
yaklaşık 1/3 su bardağı kadar zeytinyağı
1/2 bardak kadar kaynamış su
Yapılışı:
[*]
Fasülyelerin uç kısımlarını ayıklayıp yıkayın
Bıçak yardımıyla boylamasına ortadan ikiye kesin
[*]
Tencerenin dibine hazırladığınız fasülyeleri yerleştirin
[*]
Soğanı yemeklik doğrayıp tuzla ovun ve fasülyelerin üstüne yerleştirin
[*]
En son domateslerin kabuklarını soyup yemeklik küp küp doğrayın ve en üste yerleştirin
[*]
Zeytinyağını gezdirin ve yandan suyunu verip ocağın altını açın
[*]
Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp fasülyeler iyice pişip yumuşayana kadar pişirin
(45 dakika ile 1 saat arası)
[*]
Soğuduktan sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul