Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Bezelye Çorbası

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Bezelye Çorbası



Elinizi altındaki mazlemelerle yapabileceğiniz vitamin dolu, renkli ve lezzetli bir çorba

Malzemeler:
1 su bardağı kadar iç bezelye2 orta boy havuç (minik küpler şeklinde doğranmış)Yarım tavuk göğsü (haşlanmış ve didiklenmiş) / veya haşlanmış bütün tavuktan bir parça kullanılabilir3-4 su bardağı tavuk suyu1 bardak sıcak su2 yemek kaşığı sıvıyağ1 küçük soğan2 yemek kaşığı un1 kahve fincanı (1/4 su bardağı) tel şehriye1/4 demet taze dereotutuz, karabiber
Yapılışı:[*]Yağda önce yemeklik doğranmış soğanı sonrada havuçları kavurun[*]Unu ekleyip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra sıcak suyu ilave edip karıştırın[*]Bezelyeleri, didiklenmiş tavuk etini, tavuk suyunu koyup kaynadıktan sonra altını kısın[*]Havuç ve bezelyeler pişmeye yakın (yaklaşık 15 dakika) tel şehriyeyi ilave edip yumuşayana kadar pişirin[*]Dereotu, tuz ve karabiberi ekleyip altını kapatın Kızarmış ekmek veya galete ile servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla