Yalnız Mesajı Göster

Kepekli Pirinç Çorbası

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kepekli Pirinç Çorbası



Malzemeler:
1/2 su bardağı kepekli pirinç2 yemek kaşığı zeytinyağı veya mısırözü1 yemek kaşığı domates salçası1 adet soğan5-6 su bardağı et suyu veya sutuz, karabiber, reyhan ve istediğiniz baharat çeşitleri
Yapılışı:[*]Kepekli pirinci uafak bir tencerede iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın* (Yaklaşık 45 dakika kadar) Piştiğinde açılıp buğday görünümünde olacaktır[*]Çorba tenceresinde yağla yemeklik küçük doğranmış soğanı hafifçe kavurun[*]Salçayı ilave edip kavurmaya devam edin[*]Kaynamış et suyunun veya suyun bir kısmını ayırarak kalanını tencereye boşaltın[*]Pirinci ve tuz ve baharatları ilave edip bir taşım kaynatın[*]Koyuluğunu ayarlamak için gerekirse kaynamış su ilave edebilirsiniz *- Kepekli pirincinizi isterseniz düdüklüde daha fazla oranlarda suda pişirebilir ve bir çorbalık bölümlere ayırarak derin dondurucunuzda saklayabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla