Yalnız Mesajı Göster

Terbiyeli Patates Çorbası

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli Patates Çorbası



Malzemeler:
5-6 adet patates200gr kıyma3 çorba kaşığı tereyağı1 limonun suyu1 adet yumurta sarısı1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiberkırmızı biber5-6 su bardağı et suyuYapılışı:[*]Patatesleri haşlayıp soyun ve sıcakken patates ezici veya çatalla ezerek su ilavesiyle boza kıvamına getirin (koyuca)[*]Kıymayı tuz ve karabiberle yoğurarak fındık içi büyüklüğünde köfteler hazırlayın[*]Tencerede iki kaşık yağı eritin ve köfteleri kızartın[*]Sulandırılmış patates püresini ve çorba kıvamına getirecek kadar et suyunu ilave edip bir iki taşım kaynatın[*]Limon suyunu bir kasede yumurta sarısı ile çırpın Kaynayan çorbadan bik kepçe alıp azar azar dökerek karışıma ekleyip ılıtın (yumurtanın kesilmemesine dikkat edin)[*]Yumurta terbiyesini tekrar akıtarak ve karıştırarak çorbaya ilave edin[*]Yeterince tuz ve karabiber ilave edip bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın[*]Kalan bir kaşık tereyağını ufak bir tavada kızdırıp pulbiber ekleyip hafif yakın ve çorbanın üzerine dökün Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla