Konu
:
Balkabağı Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Balkabağı Çorbası
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balkabağı Çorbası
Balkabağı püresi kremalı ve bol karabiberli haliyle çorbaya farklı ve güzel bir lezzet katıyor
Yeni tadları sevenler için denemeye değer
Malzemeler:
2 dilim balkabağı (kabuğuyla yaklaşık 1 kg)
2 yemek kaşığı zeytinyağı veya mısırözü yağı
1 adet soğan
1-2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı dolusu un
4 su bardağı tavuk suyu veya kaynamış sıcak su+ yeterince sıcak su
1 su bardağı süt veya 1/2 su bardağı krema
tuz, bol karabiber
Yapılışı:
[*]
Balkabağını soyup ufak küplere doğrayın
(Daha sonra mutfak robotunda çekeceğimiz için şekli önemli değil)
[*]
Soğanı yemeklik doğrayıp yağda biraz kavurun
Sarımsaklarıda doğrayıp biraz yağda çevirdikten sonra kabakları ilave edin
[*]
1-2 dakika sonra tavuk suyunu veya suyu ilave edip kabaklar yumuşayana kadar pişirin
[*]
Çorbayı mutfak robotuna aktarıp püre yapın
Robot çalışırken üst taraftan 1 yemek kaşığı unu ilave edip robotta iyice karışmasını sağlayın
[*]
Püre haline gelmiş çorbayı tekrar tencereye aktarıp 1 su bardağı süt ve istediğiniz koyuluğa gelecek kadar kaynamış su ilave ederek bir taşım daha kaynayana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin
[*]
Tuz ve bol karabiber ekledikten sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul