Konu
:
Balık Köftesi
Yalnız Mesajı Göster
Balık Köftesi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balık Köftesi
Malzemeler:
- 1 teneke Som Baligi/Pink Salmon (kirmizi etli alabalik), 400 gr
yaklasik
(siz baska buyuk, etli baliklarlada deneyebilirsiniz
)
- 1 yumurta
- 1 orta boy sogan
- 1/2 su bardagi bayat ekmek (makineden gecirilmis)
- 1 yemek kasigi limon suyu
- 1 cay kasigi kadar ince rendelenmis limon kabugu rendesi
- 1 cay kasigindan az kuru biberiye, hafifce ezilmis (crushed rosemary) Eger yoksa damak zevkinize gore baska baharatlarla deneyebilirsiniz
Yada once birkere sade deneyip sonra icine ne yakisacagina siz karar verin)
- tuz, karabiber
not: original tarifte 1/2 bardak kadar dogranmis yesil biber ekleniyor, isterseniz koyabilirsiniz
Yapilisi:
- Konserve baligi iyice suyundan suzup bir kasenin icinde catalla ezip ufaltin
- Diger malzemeleri ekleyip iyice karistirin
- Orta buyuklukte kofteler yapin
- Kizdirilmis hafif yagli tavada iki tarafi iyice kizarana kadar pisirin
(Siviyagi cekerse biraz daha piserken ilave edin
)
servis onerisi:
Yaninda patates kizartmasi ile veya durumluk yufka ekmek arasina rende havuc ve kirmizi lahanali salata ile birlikte servis yapabilirsiniz
evde yufka ekmek yapmak icin
:
3 bardak un, tuz ve yeteri kadar su ile orta yumusaklikta bir hamur yogurup mandalina buyuklugunde bezelere ayirip biraz dinlendirin
Ilk beze yaptiginizdan baslamak sureti ile hafif unlu tezgahta merdane ile cok ince olmamak kaydi ile acin
Isitilmis teflon tavada veya varsa sacta (Amerika'dakiler icin
Cast Iron Griddle tavsiye
ederim, cok kullanisli oluyor) cok kurutmadan iki tarafi pisine kadar cevirerek pisirin
Sicak veya ilik servis yapin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul