Konu
:
Tuzda Balık
Yalnız Mesajı Göster
Tuzda Balık
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tuzda Balık
Malzemeler:
2 adet iri çupra veya levrek, balıkların pullarını ayıklatmayın ve bütün bırakın
(çok iri olmayan lagos veya somon balığı denenebilir)
2 kilo kadar iri tuz veya sofra tuzu
3-4 yumurta akı
su
arzuya göre balığa doldurmak için defne yaprağı, maydanoz
aluminyum folyo
Yapılışı:
[*]
Balıkları yıkayıp iyice durulayın
[*]
Balıklardan biraz daha büyük bir tepsiye kolay temizlik amacıyla aluminyum folyo serin
[*]
Öncelikle 1 buçuk kg
kadar tuzu bir kapta yumurta akı ve yeterince su ile katı kıvamda karıştırın
Sulu olmamasına dikkat edin
[*]
Karışımın yaklaşık üçte biri ile balıklarınızı üzerine alacağınız iki tane yatak oluşturun
(balığın uzunluğunda dikdörtgen şeklinde)
[*]
Balığın karnına defne yaprağı, maydanoz vs
ile doldurup kapatın ve tuz yatağına yerleştirin
[*]
Kalan yumurta aklı tuz ile balıkların her tarafını iyice kaplayın
Balığın hiçbir yeri görünmemelidir
Gerekirse biraz daha tuzla suyu katıca karıştırıp heryerini sıvayın
[*]
İsterseniz bıçak yardımıyla tuza balık şekli verip üzerine pullar çizebilirsiniz
[*]
Isıtılmış 200C- 220C dereceli fırında balığın büyüklüğüne göre 30-45 dakika arası pişirin
[*]
Restorantlarda olduğu gibi ufak bir gösteri yapmak istiyorsanız ispirto veya kolonyayı sertleşmiş tuza serpiştirip kibritle yakın ve alevleri seyredin
[*]
Ardından adi bir bıçak ve çekiç yardımıyla (veya büyük bir bıçağın sapıyla) balığa gelmeden dikkatlice tuzu kırın
Balığın derisinide sıyırdıktan sonra servis tabağına alıp salata ve patates kızartması ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul