Konu
:
Şam Tatlısı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Şam Tatlısı Tarifi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şam Tatlısı Tarifi
Malzemeler
İrmik 1000 g
ŞURUP: Su 1 litre, Toz şeker 2000 g, Limon 1/2 adet
Süt 1 litre
Şeker 500 g
Sıvı yağ 250 g
Çekilmiş Antep fıstığı 250 g
Un 150 g
Hindistan cevizi 25 g
Tarif Bilgileri
Kategori: Tatlı Tarifleri
Puanı: 4
Tarifi Yazdır
Yapılışı
1- Bütün malzemeler karıştırılıp bozadan daha koyu bir kıvama gelene kadar yoğurulur
2- Daha önceden yağladığımız tepsinin üzerine hamur yayılır
Tepsi fırına girmeden önce üzerine sütle çırpılmış yumurta sürülür
3- Fırında tamamen kızarmadan çıkartılıp dilimlenir
Sonra tekrar fırına sürülüp üzeri kızarana kadar 190°C’lik fırında 50-60 dakika pişirilir
4- Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine, daha önceden hazırladığımız soğuk şurup dökülür, üzeri badem, hindistan cevizi veya fıstıkla süslenir
ŞURUP: 1- Bir tencerede 1 litre su ile şeker kaynatılır
Şekerin iyice erimesi için ara sıra karıştırılır
2- Karışım kaynamaya başlayınca içine 10 damla limon suyu damlatılır
Kaynama sırasında tencere kenarında şekerlenme olmaması için tencerenin kenarları ıslak bir fırçayla silinir
3- 10 dakika kaynadıktan sonra soğumaya bırakılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul