Yalnız Mesajı Göster

Şam Tatlısı Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şam Tatlısı Tarifi



Malzemeler


İrmik 1000 g

ŞURUP: Su 1 litre, Toz şeker 2000 g, Limon 1/2 adet

Süt 1 litre

Şeker 500 g

Sıvı yağ 250 g

Çekilmiş Antep fıstığı 250 g

Un 150 g

Hindistan cevizi 25 g

Tarif Bilgileri

Kategori: Tatlı Tarifleri

Puanı: 4

Tarifi Yazdır






Yapılışı


1- Bütün malzemeler karıştırılıp bozadan daha koyu bir kıvama gelene kadar yoğurulur


2- Daha önceden yağladığımız tepsinin üzerine hamur yayılır Tepsi fırına girmeden önce üzerine sütle çırpılmış yumurta sürülür


3- Fırında tamamen kızarmadan çıkartılıp dilimlenir Sonra tekrar fırına sürülüp üzeri kızarana kadar 190°C’lik fırında 50-60 dakika pişirilir


4- Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine, daha önceden hazırladığımız soğuk şurup dökülür, üzeri badem, hindistan cevizi veya fıstıkla süslenir


ŞURUP: 1- Bir tencerede 1 litre su ile şeker kaynatılır Şekerin iyice erimesi için ara sıra karıştırılır


2- Karışım kaynamaya başlayınca içine 10 damla limon suyu damlatılır Kaynama sırasında tencere kenarında şekerlenme olmaması için tencerenin kenarları ıslak bir fırçayla silinir


3- 10 dakika kaynadıktan sonra soğumaya bırakılır

Alıntı Yaparak Cevapla