Konu
:
Peynirli Bohça - Peynirli Bohça Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Peynirli Bohça - Peynirli Bohça Tarifi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peynirli Bohça - Peynirli Bohça Tarifi
Peynirli Bohça - Peynirli Bohça Hazırlanışı
Malzemeler:
Margarinli karışım:
150 g soğuk paket margarini
Yarım su bardağı un
Hamur:
3 su bardağı un
1 poşet Dr
Oetker Instant Maya
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta
30 g margarin
1 çay kaşığı sirke
1 çay bardağı maden suyu
Dolgu:
Yarım su bardağı peynir rendesi
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Margarinli karışım:
Margarini yarım su bardağı un ile iyice yoğurun ve buzdolabına koyun
Hamur:
3 su bardağı unu maya ile karıştırın
Üzerine tuz, yumurta, margarin, sirke ve maden suyunu ekleyip iyice yoğurun
Üzerini kapatıp 20 dakika dinlendirin
Sürenin sonunda hamuru 0,5 cm kalınlığında açın
Unlu margarin karışımını buzdolabından çıkartıp açtığınız hamurun ortasına koyun
Hamuru bohça gibi dörde katlayıp margarinin dışarıya çıkmamasına dikkat ederek merdane ile 1 cm kalınlığında açıp buzdolabında 20 dakika bekletin
Dinlenmiş hamuru tekrar dörde katlayıp 1 cm kalınlığında açarak tekrar 20 dakika buzdolabında bekletin
Son turda da çıkan hamuru dörde katladıktan sonra bu kez 0,5 cm kalınlığında açın
5 cm boyutlarında kareler kesin
Ortalarına peynir koyun ve dört köşesini birleştirip bastırarak yapıştırın
Bütün hamurları bu şekilde hazırlayıp bekletmeden fırın tepsisine dizin
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp pişirin
Elektrikli Mini Fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 175°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul