Yalnız Mesajı Göster

Bumbada Tatlısı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bumbada Tatlısı



Bumbada Tatlısı





BUMBADA:

250 gr margarin
1 çay b pudra şekeri
2 yumurta
1 çay b sıvıyağ
3 çorba k kakao
1p kabartma tozu
1p vanilya
alabildiği kadar un
iç harcı için:
1 taze hindistan cevizi
1 çay b tozşeker
üzeri için:
1 su b tozşeker
2 su bsu

HAZIRLANIŞI:

250 gr oda sıcaklığındaki margarini elinizle iyice yumuşatın Üzerine yumurtayı kırın Pudra
şekerini,sıvıyağı ekleyin Kakaoyu da ekleyip karıştırın En son 4 su bardağı unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyinYumuşak bir hamur hazırlayın Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın İçlerine taze hindistan cevizi rendesi,tozşeker ve bir yumurta akını karıytırıp içlerine bir tutam koyup içli köfte gibi kapatın İstersenizyuvarlayın isterseniz yumurta şekli verin Biraz zorlanabilirsiniz çünkü un kurabiyesi hamuru gibi kırılan bir hamur Şekil verdikten sonra tepsiye dizin ve 175 derecede pişirin Daha sonra soğuk şekerli suyu üzerine dökün

AFİYET OLSUN

Alıntı Yaparak Cevapla