Konu
:
Bumbada Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Bumbada Tatlısı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bumbada Tatlısı
Bumbada Tatlısı
BUMBADA:
250 gr margarin
1 çay b
pudra şekeri
2 yumurta
1 çay b
sıvıyağ
3 çorba k
kakao
1p
kabartma tozu
1p
vanilya
alabildiği kadar un
iç harcı için:
1 taze hindistan cevizi
1 çay b
tozşeker
üzeri için:
1 su b
tozşeker
2 su b
su
HAZIRLANIŞI:
250 gr oda sıcaklığındaki margarini elinizle iyice yumuşatın
Üzerine yumurtayı kırın
Pudra
şekerini,sıvıyağı ekleyin
Kakaoyu da ekleyip karıştırın
En son 4 su bardağı unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin
Yumuşak bir hamur hazırlayın
Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın
İçlerine taze hindistan cevizi rendesi,tozşeker ve bir yumurta akını karıytırıp içlerine bir tutam koyup içli köfte gibi kapatın
İstersenizyuvarlayın isterseniz yumurta şekli verin
Biraz zorlanabilirsiniz çünkü un kurabiyesi hamuru gibi kırılan bir hamur Şekil verdikten sonra tepsiye dizin ve 175 derecede pişirin
Daha sonra soğuk şekerli suyu üzerine dökün
AFİYET OLSUN
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul