Konu
:
Çikolatalı KarnavaL
Yalnız Mesajı Göster
Çikolatalı KarnavaL
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çikolatalı KarnavaL
ÇİKOLATALI KARNAVAL!
MALZEMELER:
80 Gr
Bitter çikolata
Yağlı kek kağıdı
1 Paket sade krem şanti
1 Su bardağı soğuk süt
Mevsim meyveleri (Tercihen zıt renkli olanlar)
HAZIRLANIŞI:
Öncelikle çikolatayı benmari usulü eritip, yağlı kek kağıtlarının iç kısımlarına kalın bir şekilde çay kaşığı yardımı ile çikolatayı sürüp dondurucuya yerleştirelim
Bu arada 1 su bardağı soğuk süt ile krem şantiyi katı bir kıvama gelinceye kadar çırpalım
Arzu edilen meyveleri ( Kivi, karpuz,şeftali,çilek,portakal v
s
) küp şeklinde doğrayalım
Dondurucudan çikolatalı kek kağıtlarını alalım
Kağıtları çikolatadan ayırıp, uygun bir servis kağıdının üzerine yerleştirelim
İçerisine krema sıkma şırıngası ile önce krem şanti sıkıp bir sıra karışık meyve dizelim, tekrar krema sıkıp bir sıra daha meyve dizdikten sonra, Antep fıstığı veya çikolata sosu ile süsleyerek servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun
(Not :benmari usulu
Sıcak su bulunan bir kaba, başka bir kap oturtarak narin besinleri pişirme usulü
)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul