Yalnız Mesajı Göster

Çikolatalı Portakal Şekeri

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çikolatalı Portakal Şekeri




MALZEMELER:
2 Adet kalın kabuklu portakal (Sadece kabuğu)
1 Su bardağı toz şeker
15 Su bardağı su
50 Gr Bitter kuvertür çikolata
HAZIRLANIŞI:
Kalın portakal kabuklarını (Greyfurt ve limonda kullanabilirsiniz) küçük kurabiye kalıpları ile şekilli olarak çıkarın, eğer buna vaktiniz yoksa ince şeritler halinde de kesebilirsiniz
Hazırlanan kabukları bir tencereye alıp üzerine 2 su bardağı su ilave ederek bir taşım kaynatıp, suyunu süzün Tekrar su ekleyip aynı işlemi yineleyin
Daha sonra su ve şekeri bir tencereye alıp kaynatın İçerisine portakal kabuklarını ilave edip, suyunu hafif çekinceye kadar çok kısık ateşte pişirin
Ardından suyunu süzüp bir tabağa alın 1 Gece buzdolabında dinlendikten sonra benmari usulü erittiğiniz çikolataya, şekerlemeleri yarısına kadar batırıp servis tabağına alın



Alıntı Yaparak Cevapla