Konu
:
Çikolatalı Portakal Şekeri
Yalnız Mesajı Göster
Çikolatalı Portakal Şekeri
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çikolatalı Portakal Şekeri
MALZEMELER:
2 Adet kalın kabuklu portakal (Sadece kabuğu)
1 Su bardağı toz şeker
1
5 Su bardağı su
50 Gr
Bitter kuvertür çikolata
HAZIRLANIŞI:
Kalın portakal kabuklarını (Greyfurt ve limonda kullanabilirsiniz) küçük kurabiye kalıpları ile şekilli olarak çıkarın, eğer buna vaktiniz yoksa ince şeritler halinde de kesebilirsiniz
Hazırlanan kabukları bir tencereye alıp üzerine 2 su bardağı su ilave ederek bir taşım kaynatıp, suyunu süzün
Tekrar su ekleyip aynı işlemi yineleyin
Daha sonra su ve şekeri bir tencereye alıp kaynatın
İçerisine portakal kabuklarını ilave edip, suyunu hafif çekinceye kadar çok kısık ateşte pişirin
Ardından suyunu süzüp bir tabağa alın
1 Gece buzdolabında dinlendikten sonra benmari usulü erittiğiniz çikolataya, şekerlemeleri yarısına kadar batırıp servis tabağına alın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul