Yalnız Mesajı Göster

KEŞKÜL Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

KEŞKÜL Tarifi



Malzemeler


SÜS İÇİN:TUZSUZ ANTEP FISTIĞI,HİNDİSTAN CEVİZİ

TUZ

3 ÇORBA KAŞIĞI PİRİNÇ UNU

250 GR BADEM İÇİ

300 GR TOZ ŞEKER

2 LT SÜT







Yapılışı


BADEMLERİN KABUKLARINI SOYABİLMEK İÇİNBİRKAÇ DAKİKA SICAK SUDA TUTUNAYIKLANMIŞ BADEMLERİN 2-3 KAŞIĞINI SONRADAN KEŞKÜLÜN ÜZERİNE SÜSLEMEK ÜZERE AYIRIP,GERİ KALANINI CEVİZ MAKİNASININ İNCE DİŞİ İLE ÇEKTİKTEN SONRA HAVANDA MACUN HALİNE GELENE KADAR DÖVÜN2 LT SICAK SÜTÜN 1 BARDAĞI İLE BU MACUN ŞEKLİNDEKİ BADEMLERİ ÇIRPARAK İYİCE KARIŞTIRDIKTAN SONRA İNCE BİR TEL SÜZGEÇTEN GEÇİRİNKAYNAMAKTA OLAN GERİ KALAN SÜTE 1 ÇAY KAŞIĞI TUZ VE 1 BARDAK SUDA DÜZGÜN BİR HALE GELİNCEYE KADAR KARIŞTIRDIĞIMIZ 2 ÇORBA KAŞIĞI PİRİNÇ UNUNU TOPAKLAMAMASI İÇİN AZAR AZAR KATARAK SÜREKLİ KARIŞTIRIN10 DK PİŞİRDİKTEN SONRA 1,5 BARDAK TOZ ŞEKER İLE DAHA ÖNCEDEN HAZIRALADIĞINIZ SÜTLÜ BADEMLERİ İLAVE EDİN VE HEMEN HEMEN BOZA KIVAMINA GELİNCEYE KADAR KARIŞTIRARAK PİŞİRİNSERVİS YAPACAĞINIZ KAPLARA BOŞALTIP SOĞUTUNKEŞKÜLÜN ÜZERİNE YİNE YUKARIDAKİ GİBİ SICAK SUDA KABUKLARI YUMUŞATILIP SOYULMUŞ BİR KAŞIK TUZSUZ ANTEP FISTIĞI VE YAKLAŞIK AYNI MİKTARDA HİNDİSTAN CEVİZİNİ, CEVİZ MAKİNASINDAN GEÇİRİP SÜSLEYİN

Alıntı Yaparak Cevapla