Konu
:
Domates Soslu Piliç Bifteği
Yalnız Mesajı Göster
Domates Soslu Piliç Bifteği
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Domates Soslu Piliç Bifteği
Domates Soslu Piliç Bifteği
=malzemeler=
4 piliç göğsü (deri ve kemikleri temizlenip her biri 1 cm kalınlıkta olacak biçimde dövülmüş yaklaşık 500 g)
1 diş sarımsak (ince kıyılmış)
2 olgun domates (kabukları soyulup çekirdekleri çıkarıldıktan sonra iri doğranmış)
1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
1/2 su bardağı tuzsuz tavuk suyu)
1/2 tatlı kaşığı sirke (tercihen tarhunlu sirke)
1 çorba kaşığı ince kıyılmış taze tarhun (ya da 1 tatlı kaşığı kuru tarhun)
1 tatlı kaşığı fesleğen (kıyılmış)
1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
4 maydanoz dalı (süsleme için)
1/4 tatlı kaşığı tuz
1/4 tatlı kaşığı beyazbiber (taze çekilmiş)
2 ekmek dilimi (kabukları alınıp ıslatıldıktan sonra sıkılarak suyu süzdürülüp ufalanmış)
2 yumurtanın akı
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
=hazırlanışı=
Bir tencereye zeytinyağını koyup tencereyi orta ateşe oturtarak yağı ısıtın
Isınınca sarmısaklar ve domatesleri koyup ara sıra karıştırarak sote edin
Tavuk suyu sirke fesleğenlerin yarısı tarhunların yarısı ve kıyılmış maydanozların yarısını katıp karışımı bir taşım kaynatın
Kay-nayınca ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatarak karışımı 5 dakika pişirin
Tencereyi ateşten alıp karışımı blendır kabına aktararak püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın
Sonra yeniden tencereye aktarıp bir kenarda ılık kalmasını sağlayın
Tuzu ve beyazbibeci piliç bifteklerinin üstüne serpin
Kalan fesleğenler kalan tarhunlar kalan kıyılmış maydanozlar ve ufalanmış ekmekiçini bir tabakta karıştırın
Bir kâsede yumurta aklannı çırpıp piliç bifteklerini önce yumurta akına daldırın sonra ufalanmış ekmekiçli karışıma bulayın
Ayçiçek yağını kalın dipli bir tavaya koyup tavayı orta ateşe oturtarak yağı ısıtın
Isınınca piliç bifteklerini koyup altın sarısı bir renk alıncaya kadar sote edin
Sonra piliç bifteklerini altüst edip tavanın kapağını hafifçe aralık bırakarak kapatın ve bifteklerin öbür yanlarını da 4 dakika pişirin
Tavayı ateşten alıp piliç bifteklerini ısıtılmış bir servis tabağına çıkarın
Tavada kalan sosu kaşıkta üstlerine döküp maydanoz dallarıyla süsledikten sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul