Konu
:
Yoğurtlu Çilekli Tatlı
Yalnız Mesajı Göster
Yoğurtlu Çilekli Tatlı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yoğurtlu Çilekli Tatlı
Malzemeler:
Pandispanya için:
- 3 adet yumurta - oda sıcaklığında
- 3 Türk kahvesi fincanı toz şeker
- 4 Türk kahvesi fincanı un
- 1/2 çay kaşığı saf vanilya (ya da 1 paket şekerli vanilin)
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 300 g çilek
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı çilek reçeli
- 1 yemek kaşığı antep fıstığı
Yapılışı:
1
Yumurtaları şekerle birlikte mikserle yaklaşık 10 dk çırpın
Un, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyerek karışıma ekleyin, hafifçe karıştırın
2
Küçük boy dikdörtgen bir fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayarak hamuru dökün, önceden 160 derece ısıttığınız fırında yaklaşık 30 dk pişirin (tarifte 15-20 dk yazıyordu ama ben piştiğinden emin olamadığım için 30 dk pişirdim, siz fırınınıza göre ayarlayın)
3
Pişen pandispanyayı servis tepsinize ters çevirip yağlı kağıdı sıyırın, soğumaya bırakın
Soğuduktan sonra 2 yemek kaşığı reçeli 1 Nescafe fincanı su ile eritip pandispanyayı kuru yer kalmayacak şekilde ıslatın
4
Yoğurda pudra şekerini ekleyerek mikserle çırpın, krema kıvamına getirin
Eğer kıvamı koyuysa su ekleyebilirsiniz
Çileklerin 5-6 tanesini küçük küçük doğrayın, yoğurda kaşıkla karıştırın
5
Hazırladığınız krema ile pandispanyayı kaplayın
Kalan çilekleri üzerine sıralayın, kalan 2 kaşık reçeli de çileklerin üzerine fırçayla sürün
Antep fıstıklarını serpin
Buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın…
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul