Yalnız Mesajı Göster

Yoğurtlu Çilekli Tatlı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yoğurtlu Çilekli Tatlı




Malzemeler:
Pandispanya için:
- 3 adet yumurta - oda sıcaklığında
- 3 Türk kahvesi fincanı toz şeker
- 4 Türk kahvesi fincanı un
- 1/2 çay kaşığı saf vanilya (ya da 1 paket şekerli vanilin)
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 300 g çilek
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı çilek reçeli
- 1 yemek kaşığı antep fıstığı
Yapılışı:
1 Yumurtaları şekerle birlikte mikserle yaklaşık 10 dk çırpın Un, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyerek karışıma ekleyin, hafifçe karıştırın
2 Küçük boy dikdörtgen bir fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayarak hamuru dökün, önceden 160 derece ısıttığınız fırında yaklaşık 30 dk pişirin (tarifte 15-20 dk yazıyordu ama ben piştiğinden emin olamadığım için 30 dk pişirdim, siz fırınınıza göre ayarlayın)
3 Pişen pandispanyayı servis tepsinize ters çevirip yağlı kağıdı sıyırın, soğumaya bırakın Soğuduktan sonra 2 yemek kaşığı reçeli 1 Nescafe fincanı su ile eritip pandispanyayı kuru yer kalmayacak şekilde ıslatın
4 Yoğurda pudra şekerini ekleyerek mikserle çırpın, krema kıvamına getirin Eğer kıvamı koyuysa su ekleyebilirsiniz Çileklerin 5-6 tanesini küçük küçük doğrayın, yoğurda kaşıkla karıştırın
5 Hazırladığınız krema ile pandispanyayı kaplayın Kalan çilekleri üzerine sıralayın, kalan 2 kaşık reçeli de çileklerin üzerine fırçayla sürün Antep fıstıklarını serpin Buzdolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın…

Alıntı Yaparak Cevapla