Konu
:
Antep Fıstıklı Kurabiye
Yalnız Mesajı Göster
Antep Fıstıklı Kurabiye
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Antep Fıstıklı Kurabiye
Malzemeler:
1 su bardağı pudra şekeri
2 yumurta
1 çay bardağı eritilmiş tereyağı+ayçiçek yağı karışımı
3 su bardağı un (kıvama göre artırılıp eksiltilebilir)
1 su bardağı toz haline getirilmiş antep fıstığı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
üzerine kurabiye adeti kadar iç antep fıstık
Yapılışı:
Yumurtalar ve pudra şekeri şeker eriyene kadar karıştırılır
Üzerine yağ ilave edilerek homojen bir karışım haline getirilir
Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek bu karışıma eklenir
Un eklenirken yoğurma işlemine devam edilir ve kıvam kontrol edilir
En son toz antep fıstığı da hamura ilave edilip iyice yoğurulur
Sonuçta ele yapışmayan ama çok da sert olmayan bir hamur elde edilir
Mümkünse yarım saat hamur dinlendirilir
Dinlendirildikten sonra cevizden küçük parçalar halinde elde yuvarlanıp hafifçe üstlerine bastırılarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir
Bütün kurabiyelere şekil verdikten sonra üzerlerine birer antep fıstığı içi batırılır
Daha önceden 170 dereceye getirilmiş fırında yaklaşık 15 dakika pişirilir üzerleri pembeleşmeye başlar başlamaz fırından alınır
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul