Konu
:
Bal kabakLı dondurma
Yalnız Mesajı Göster
Bal kabakLı dondurma
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bal kabakLı dondurma
Malzemeler:
1 bardak bal kabağı püresi
1 tatlı kaşığı vanilya aroması
2 bardak krema
3/4 bardak kahverengi şeker
5 yumurtanın sarısı
1/2 tatlı kaşığı tarçın
1/2 tatlı kaşığı toz zencefil
1/4 tatlı kaşığı tuz
Bir tutam taze rendelenmiş muskat
Hazırlanması:
[*]Bir kasede bal kabağı püresini ve vanilya aromasını karıştırın
Üzerini kapatıp buzdolabına kaldırın
En az 3 saat
en fazla 8 saat bekletin
[*]Bir tavada 1
5 su bardağı krema ile yarım su bardağı kahverengi şekeri karıştırın
Orta hararetli ateşte -tavanın kenarlarında kabarcıklar oluşana kadar- yaklaşık 5 dakika pişirin
[*]Bu arada yumurta sarılarını
tarçın
zencefil
tuz
muskat
kalan yarım su bardağı krema ve kalan 1/4 su bardağı kahverengi şekeri karıştırın
Şeker erimeye başlayıp karışım özleşene kadar çırpın
[*]Tavayı ocaktan alın
Yavaşça yarısını yumurtalı karışıma ekleyip çırpın
Çırptığınız yumurtalı karışımı tavadaki kremaya ilave edip tekrar ateşin üzerine koyun
Tahta bir kaşıkla
kısık ateşte
muhallebi kıvamına gelene kadar -4 veya 6 dakika- karıştırın
(Karışımın kaynamasına müsade etmeyin
) Muhallebiyi tel süzgeç ile bir kaseye süzün
[*]Kaseyi buzlu su dolu bir kabın içine oturtup arada karıştırarak ılınmasını sağlayın
Ilınınca kabak püresini muhallebiye ekleyin
Üzerini streçle kaplayıp (streç karışıma değsin ki üzerinin kurumasını engellesin
) buzdolabında en az 3
en fazla 24 saat bekletin
[*]Karışımı dondurma makinesine koyup kullanım talimatlarına göre çalıştırın
Dondurma haline gelince buzluğa uygun bir kabın içine koyup en az 3 saat
en fazla 3 gün bekletin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul