Yalnız Mesajı Göster

Bal kabakLı dondurma

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bal kabakLı dondurma



Malzemeler:
  • 1 bardak bal kabağı püresi
  • 1 tatlı kaşığı vanilya aroması
  • 2 bardak krema
  • 3/4 bardak kahverengi şeker
  • 5 yumurtanın sarısı
  • 1/2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1/2 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
  • Bir tutam taze rendelenmiş muskat
Hazırlanması:[*]Bir kasede bal kabağı püresini ve vanilya aromasını karıştırın Üzerini kapatıp buzdolabına kaldırın En az 3 saat en fazla 8 saat bekletin[*]Bir tavada 15 su bardağı krema ile yarım su bardağı kahverengi şekeri karıştırın Orta hararetli ateşte -tavanın kenarlarında kabarcıklar oluşana kadar- yaklaşık 5 dakika pişirin[*]Bu arada yumurta sarılarını tarçın zencefil tuz muskat kalan yarım su bardağı krema ve kalan 1/4 su bardağı kahverengi şekeri karıştırın Şeker erimeye başlayıp karışım özleşene kadar çırpın[*]Tavayı ocaktan alın Yavaşça yarısını yumurtalı karışıma ekleyip çırpın Çırptığınız yumurtalı karışımı tavadaki kremaya ilave edip tekrar ateşin üzerine koyun Tahta bir kaşıkla kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar -4 veya 6 dakika- karıştırın (Karışımın kaynamasına müsade etmeyin) Muhallebiyi tel süzgeç ile bir kaseye süzün[*]Kaseyi buzlu su dolu bir kabın içine oturtup arada karıştırarak ılınmasını sağlayın Ilınınca kabak püresini muhallebiye ekleyin Üzerini streçle kaplayıp (streç karışıma değsin ki üzerinin kurumasını engellesin) buzdolabında en az 3 en fazla 24 saat bekletin[*]Karışımı dondurma makinesine koyup kullanım talimatlarına göre çalıştırın Dondurma haline gelince buzluğa uygun bir kabın içine koyup en az 3 saat en fazla 3 gün bekletin

Alıntı Yaparak Cevapla