Yalnız Mesajı Göster

Fatih sarması

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fatih sarması




Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 2 bardak un
  • 1 kaşık tereyağı veya margarin
  • 1buçuk çay kasığı vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çorba kaşığı bal
  • 2 çorba kaşığı antep fıstığı
  • Serbeti icin:
  • 2 bardak su
  • 2 bardak şeker (Şerbetini yapmak için ılık suyun içine şekeri ilave edip iyice karıştırarak eritin Bu şerbetin özelliği kaynamadan yapılmasıdır
Yapılışı:

Yumurtalari, yagi, sekeri genis bir kaba koyup ustune un, vanilya ve kabartma tozunu birlikte eleyin
15 dakika kadar yuksek hizda mikserinizle cirpin

Kagit dosenmis veya yaglanip unlanmis genis tepsinize dokup isitilmis 350F (175C) dereceli firininizda kek gibi pisirin Kenarlari hafif kizaracak ama cok sertlesmesine izin vermeyin

Firindan alip ilinmaya birakin Ustune serbetin bir kismini kasikla dokerek yumusamasini saglayin, ama cok sulu olacak sekilde dokmeyin, sadece nemlendirecek ve kolay sarilmasini saglayacak kadar

Hamurun ustune once bali surun, sonra cekilmis antep fistigini serpistirin Daha sonra kisa kenarindan duzgunce rulo seklinde sarin[*]Kalan serbeti ustunden ve yanlarindan kasikla dokerek islatin Isterseniz bir miktar serbet birakip servis yaparken dilimlediginiz tatlinin uzerine biraz gezdirerek serbetin heryere esit gelmesini saglayabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla