Konu
:
Şeftalili Dondurma
Yalnız Mesajı Göster
Şeftalili Dondurma
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şeftalili Dondurma
Şeftalili Dondurma
2 su bardağı şeker
500 gr
Olgun şeftali
3 yumurta akı
2 bardak su
Şeftalileriı yıkayıp ayıklayın
Bir kaç dilim ayırın ve tavla zarı büyüklüğünde doğrayın
Diğer şeftalileri iyice ezip kaşıkla bastırarak tel süzgeçten geçirin
(Veya bir robotta suyunu çıkarın)
Şeker ile yumurta akını ovup şeftali suyu ve su koyup karıştırın
Dilerseniz su yerine kaynatılıp soğutulmuş sütte kullanabilirsiniz
Ufak şeftalileride ekleyip karıştırın
Bir kaseye boşaltıp buzlukta dondurun
Ara sıra karıştırarak buzlaşmasını önlemeye çalışın
Not: Dondurmacılarda dondurma, profesyonel dondurma makinalarında(soğutucu ve karıştırıcı) devamlı karıştırılarak ve belkide farklı koruyucular ve kıvam vericiler kullanılarak yapılmaktadır
Evde yapılan dondurma hiçbir zaman dışarıda yediğiniz gibi olamaz(Nitelik değil ama nicelik açısından)
Son yıllarda çıkan minik ev tipi dondurma makinalarında da oldukça başarılı dondurmalar yapılabilmektedir
Ufak makinada veya elde, ama en güzeli evinizde ve kendi mutfağınızda ne olduğunu bilerek yarattığınız dondurmaları yemektir
Müsaade edin biraz buzlumsu olsun…
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul