Yalnız Mesajı Göster

Şeftalili Dondurma

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şeftalili Dondurma



Şeftalili Dondurma

2 su bardağı şeker
500 gr Olgun şeftali
3 yumurta akı
2 bardak su


  • Şeftalileriı yıkayıp ayıklayın
  • Bir kaç dilim ayırın ve tavla zarı büyüklüğünde doğrayın
  • Diğer şeftalileri iyice ezip kaşıkla bastırarak tel süzgeçten geçirin
  • (Veya bir robotta suyunu çıkarın)
  • Şeker ile yumurta akını ovup şeftali suyu ve su koyup karıştırın
  • Dilerseniz su yerine kaynatılıp soğutulmuş sütte kullanabilirsiniz
  • Ufak şeftalileride ekleyip karıştırın
  • Bir kaseye boşaltıp buzlukta dondurun Ara sıra karıştırarak buzlaşmasını önlemeye çalışın

    Not: Dondurmacılarda dondurma, profesyonel dondurma makinalarında(soğutucu ve karıştırıcı) devamlı karıştırılarak ve belkide farklı koruyucular ve kıvam vericiler kullanılarak yapılmaktadır Evde yapılan dondurma hiçbir zaman dışarıda yediğiniz gibi olamaz(Nitelik değil ama nicelik açısından) Son yıllarda çıkan minik ev tipi dondurma makinalarında da oldukça başarılı dondurmalar yapılabilmektedir Ufak makinada veya elde, ama en güzeli evinizde ve kendi mutfağınızda ne olduğunu bilerek yarattığınız dondurmaları yemektir Müsaade edin biraz buzlumsu olsun…

Alıntı Yaparak Cevapla