Konu
:
Pandispanya
Yalnız Mesajı Göster
Pandispanya
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pandispanya
Malzemeleri
:
5 yumurta
5 türk kahvesi fincanı toz şeker
5 türk kahvesi fincanı un
1 pk
kabartma tozu
Not: (Miktarı istediğiniz ölçülerde azaltıp çoğaltabilirsiniz yani 3 ölçek ile de olur 10 ölçek ile de olur, tepsinizin ölçüsüne göre yapabilirsiniz)
Yapılışı:
[*]
Yumurta ve şeker çok iyi çırpın (şeker sesini duymayana kadar yaklaşık 15 dakika)
[*]
Un ve kabartma tozunu ayrı bir yerde harmanlayıp ilave edin
(
Keklerin iyi kabarmasındaki püf noktası burda da önemli unu ilave ettikten sonra çok fazla çırpmayın sadece un karışıp kıvamını bulana kadar
)
[*]
Önceden
180 derece ısıtılmış fırına atıp pişirin
Yirmi dakika kadar fırının kapağını hiç açmayın
Piştiğini anlamak için bir kürdan yada bir bıcagi keke batırıp 10'a kadar sayıp çekin eğer bıcak da iz kalmıyorsa pişmiş demektir
Bu kekin üzerini çikolata sos dökerek veya krem şanti ile süsleyerek bu haliyle bile servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul