Konu
:
Patatesli Pancar Püresi
Yalnız Mesajı Göster
Patatesli Pancar Püresi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patatesli Pancar Püresi
MALZEMELER
750 g pancar (yıkanıp
ayıklandıktan sonra
üstlerinde 5 cm boyunda sap bırakılmış)
1 iri patates (yaklaşık 250 g)
1 tatlı kaşığı ağaççileği sirkesi (ya da elma sirkesi)
bir tutam hintcevizi rendesi
1/4 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
HAZIRLANIŞI
Önce fırınınızı 200 °C'a ısıtın
Bütün pancarları büyük bir alüminyum kâğıtla paketleyin
Patatesi bir çatalla birkaç yerinden delip
paketlenmiş pancarları ve patatesi bir fırın tepsisine yerleştirin
Tepsiyi fırına verip
sebzeleri yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 1 saat) pişirin
Tepsiyi fırından alıp
alüminyum folyoyu açarak
pancarlar ve patatesi ılınmaya bırakın (iyice soğumamalıdır-lar)
Ilık pancarlar ve patatesi soyup
sebze değirmeninden geçirerek püre haline getirin (püreyi blendırda yapmayın
çok esnek olur)
Püreye sirke
hintcevizi rendesi
tuz ve karabiberi ekleyip
çırpma teliyle iyice çırptıktan sonra
bir servis tabağına aktarın
Üstünü bir kaşığın tersiyle yol yol (ya da daireler halinde) biçimlendirip
servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul