Konu
:
Boşnak Mantısı ve Kakaolu İrmik Helvası
Yalnız Mesajı Göster
Boşnak Mantısı ve Kakaolu İrmik Helvası
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Boşnak Mantısı ve Kakaolu İrmik Helvası
Mantı veya börek tam olarak bilmiyorum
Akrabamızda siparişle aldığı için nasıl yapıldığını bilmiyor
Servis şeklinin,fırından çıkar çıkmaz sarımsaklı yoğurtla yenildiğini söyledi
Fakat tüm konuklar sade şeklini tercih ettiler
Eğer içinizde bu böreğin veya mantının nasıl yapıldığını bileniniz varsa, bana yazar mı??Kuzenimin dünürleri yazlıklarına gitmemiş olsalardı, onlardan tariflerini alırdım
Ramazanda iftarda masaları güzel süsleyeceğini düşünüyorum
Tarifleri bilen arkadaşları bekliyorumm
))Teşekkürler!!
Boşnak mantısı mevlitte ki ikramlıklardan biriydi
Tadına bakanlar tekrar tekrar tabaklarına aldılar
Kıymalı yiyecekleri hiç sevmememe rağmen, ben bile tadına baktığımda çok beğendim
Malzemeler
1 paket irmik (2 su bardağı)
250 gr tereyağ
3 yemek kaşığı kakao
Şerbeti
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
Su,süt,şeker kaynatılıp soğutulur
İrmik tereyağla biraz kavrulur
Helva yağını bırakmadan, kakao eklenip yine kavrulmaya devam edilir
Kavrulduğundan emin olduktan sonra, şerbeti dökülüp fokurdayınca altı kapanır
Demlenmesi için bekletilir
Helva ılınınca küçük kağıtlara şekilli olarak çıkartılır
Soğuyunca ikram edilir
Afiyetler olsun
!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul