Yalnız Mesajı Göster

Boşnak Mantısı ve Kakaolu İrmik Helvası

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Boşnak Mantısı ve Kakaolu İrmik Helvası






Mantı veya börek tam olarak bilmiyorumAkrabamızda siparişle aldığı için nasıl yapıldığını bilmiyorServis şeklinin,fırından çıkar çıkmaz sarımsaklı yoğurtla yenildiğini söylediFakat tüm konuklar sade şeklini tercih ettilerEğer içinizde bu böreğin veya mantının nasıl yapıldığını bileniniz varsa, bana yazar mı??Kuzenimin dünürleri yazlıklarına gitmemiş olsalardı, onlardan tariflerini alırdımRamazanda iftarda masaları güzel süsleyeceğini düşünüyorumTarifleri bilen arkadaşları bekliyorumm))Teşekkürler!!

Boşnak mantısı mevlitte ki ikramlıklardan biriydiTadına bakanlar tekrar tekrar tabaklarına aldılarKıymalı yiyecekleri hiç sevmememe rağmen, ben bile tadına baktığımda çok beğendim



Malzemeler
1 paket irmik (2 su bardağı)
250 gr tereyağ
3 yemek kaşığı kakao

Şerbeti
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı şeker
Su,süt,şeker kaynatılıp soğutulur

İrmik tereyağla biraz kavrulur
Helva yağını bırakmadan, kakao eklenip yine kavrulmaya devam edilir
Kavrulduğundan emin olduktan sonra, şerbeti dökülüp fokurdayınca altı kapanır
Demlenmesi için bekletilir
Helva ılınınca küçük kağıtlara şekilli olarak çıkartılır
Soğuyunca ikram edilirAfiyetler olsun!

Alıntı Yaparak Cevapla