Konu
:
Poğaça - Poğaça Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Poğaça - Poğaça Tarifi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Poğaça - Poğaça Tarifi
Poğaça - Poğaça Hazırlanışı
Malzemeler:
Hamur:
1 paket Dr
Oetker Mayalı Un
125 g yumuşak margarin
1 yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
2 çay bardağı ılık süt
İç malzeme :
1,5 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
1 demet maydanoz
1 yumurta akı
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Çörek otu
Susam
Hazırlanışı:
Hamur:
Un ve mayayı karıştırın
Üzerine margarin, yumurta, sıvı yağ, tuz ve ılık sütü ilave edip kaba yapışmayacak bir hamur elde edinceye kadar (yaklaşık 5-10 dakika) yoğurun
Üzerini kapatıp oda sıcaklığında hamur hacmi 2 katına çıkıncaya kadar (yaklaşık 40-50 dakika) bekletin
İç malzeme:
Peynir, ince kıyılmış maydanoz ve yumurtanın akını karıştırın
Hamuru 16 eşit parçaya ayırın
Her bir parçayı yuvarlayıp top haline getirin ve ortasına hafifçe basıp çukurlaştırın
İç malzeme koyup katlayarak üzerini kapatın
Poğaçayı yaparken hamuru fazla inceltmeyin ve kapatırken kenarlarına fazla bastırmayın
Yağlanmış fırın tepsisine dizdiğiniz poğaçaların üzerini kapatıp 30 dakika bekletin
Süre sonunda yumurta sarısı sürüp çörek otu, susam serpin ve pişirin
Elektrikli Mini Fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
Turbo fırın: 180°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 20-30 dakika
Fırından çıkarınca üzerini kapatın
Sıcak veya soğuk servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul