Konu
:
Milföylü Katlar
Yalnız Mesajı Göster
Milföylü Katlar
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Milföylü Katlar
Milföylerin hazırlanışı
Her bir milföyü merdane ile biraz inceltip, kurabiye kalıbı ile kesip,
tepsiye dizip,175 c de yaklaşık 15-20 dk pişirip soğutunuz
Kaç adet yapacaksanız ona göre milföy kullanınız
Bir tanesinde 3 adet kullanılmıştır
Bknz:fotolar
Kremanın malzemeleri
2 su bardağı süt (500 ml)
5 yumurta
100 gr şeker (1/2 su bardağı)
1 adet vanilya çubuğu (veya 1 paket vanilya veya 3-4 damla sıvı vanilya)
2 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı mascorpone
Hazırlanışı
Sütü bir tenecereye boşaltıp fokurdamadan ateşten alınız
Farkli bir çırpma kabında yumurtaları,şekeri,nişastayı çırpınız
Isınmış sütten bir-iki kepçe alıp yumurtaların üzerine döküp çırpmaya devam edin
Bu karışımı sütün içersine boşaltıp mikserle veya el çırpıcısı ile kuvvetli bir şekilde çırparak pişirin
O esnada vanilyasını ekleyiniz
Kremayı ılıtmak için biraz bekletip,buzdolabında da 15-20 dk bekletiniz
İyice soğuyan kremanıza mascorponeyi ekleyip tekrar çırpınız
Çırpma işleminiz bitince 1 tatlı kaşığı pudra şekerini kremaya serpiştiriniz
Milföy katlarına önce kremadan 1 kaşık koyuunuz
Üzerine çilekleri oturtunuz
Çileklerin üzerine çay kaşığı ucu ile çilek reçeli damlatınız
Her bir kata aynı işlemi uygulayıp,tepesine pudra şekeri şerpiştiriniz
Tepesine çilek reçeli suyuna,krem şantiye batırılmış çilek oturtup süsleyiniz
Yaklaşık 1 saat dinlerdikten sonra afiyetle tadınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul