Yalnız Mesajı Göster

Milföylü Katlar

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföylü Katlar







Milföylerin hazırlanışı

Her bir milföyü merdane ile biraz inceltip, kurabiye kalıbı ile kesip,
tepsiye dizip,175 c de yaklaşık 15-20 dk pişirip soğutunuz

Kaç adet yapacaksanız ona göre milföy kullanınız

Bir tanesinde 3 adet kullanılmıştırBknz:fotolar

Kremanın malzemeleri
2 su bardağı süt (500 ml)
5 yumurta
100 gr şeker (1/2 su bardağı)
1 adet vanilya çubuğu (veya 1 paket vanilya veya 3-4 damla sıvı vanilya)
2 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı mascorpone

Hazırlanışı
Sütü bir tenecereye boşaltıp fokurdamadan ateşten alınız

Farkli bir çırpma kabında yumurtaları,şekeri,nişastayı çırpınız

Isınmış sütten bir-iki kepçe alıp yumurtaların üzerine döküp çırpmaya devam edin

Bu karışımı sütün içersine boşaltıp mikserle veya el çırpıcısı ile kuvvetli bir şekilde çırparak pişirinO esnada vanilyasını ekleyiniz

Kremayı ılıtmak için biraz bekletip,buzdolabında da 15-20 dk bekletiniz

İyice soğuyan kremanıza mascorponeyi ekleyip tekrar çırpınız

Çırpma işleminiz bitince 1 tatlı kaşığı pudra şekerini kremaya serpiştiriniz

Milföy katlarına önce kremadan 1 kaşık koyuunuzÜzerine çilekleri oturtunuz

Çileklerin üzerine çay kaşığı ucu ile çilek reçeli damlatınız

Her bir kata aynı işlemi uygulayıp,tepesine pudra şekeri şerpiştiriniz

Tepesine çilek reçeli suyuna,krem şantiye batırılmış çilek oturtup süsleyiniz

Yaklaşık 1 saat dinlerdikten sonra afiyetle tadınız

Alıntı Yaparak Cevapla