Yalnız Mesajı Göster

Spanische Vanilletorte

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Spanische Vanilletorte






Pastayı deneyecek olan arkadaşlara,Marzipanınız yoksa onun yerine 1/2 veya 1 su bardağı öğütülmüş badem tozu kullanabilirsinizMarzipanın tadını herkes sevmiyor,ben çok sevdiğim için devamlı yurt dışına çıkan arkadaşlarıma Marzipan siparişi veriyorum))Pastada yağ yok ama yumurta adeti fazla(ben 5 adet kullandım)Normalde 8 yumurta kullanılıyorduBen 5 adet ile yapmış olduğum pastamdan çok memnun kaldımKısaca pastamız nefistiKuru,aromalı ve hafif kek severlere tavsiye edebilirim
Malzemeler
250 gr Marzipan + 2 yemek kaşığı badem tozu
150 gr şeker
1 paket vanilya
minicik tuz
5 adet yumurta sarısı
5 adet yumurta akı
120 gr un
60 gr nişasta
80 gr iri kıyılmış çikolata
Üzeri için
200 gr kuvertür bitter
100 ml krema veya tereyağ kullanabilirsiniz
20 gr yaprak fıstık
Yapılışı
Marzipan,5 yumurta sarısı,vanilya ve tuz köpük olana kadar çırpılır
5yumurta akı şekerle kar gibi olana kadar çırpılır
Aklar yumurtalı karışıma eklenip iyice karıştırılır
Nişasta ve un karıştırılıp eleklenip karışıma eklenir
Son olarak çikolata parçaları eklenip kaşıkla iyice karıştırılır
Yağlanmış ve unlanmış pasta kalıbına karışım dökülüp 175 c de 45-60 dk arası pişirilir
Pastanın pişip pişmediğini kürdan yardımı ile kontrol edebilirsiniz
Üzeri için
Çikolatayı krema veya yağla benmari üsülü eritip soğumuş pastanın üzerine dökünüzMümkün olduğunca kaşık değdirmemeye çalışınızYaprak fıstıklarla üzerini süsleyiniz
Şimdiden afiyetler olsun!
Pasta bu kek kalıbında yapılmıştıSizinde buna benzer kek kalıbınız var onda denemenizi öneririm))
Kekin içine kabartma tozu eklemediğim halde, kekim mükemmel kabardı)

Alıntı Yaparak Cevapla