Yalnız Mesajı Göster

Alman Pastaları / Bananenkuchen mit Karamel

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alman Pastaları / Bananenkuchen mit Karamel






Muzlu pasta,tamamen doğaçlama olarak ortaya çıkmıştırNasıl mı?Dün gece kalabalık misafirlerim vardıAmaç onlara farklı lezzetler sunmaktıHem çalışıp,hem lezzet hazırlamak bu sıcaklarda çok zor oluyor))) Aklımda karamelli muz vardıOndan yapıp,dondurmayla sunmaktı amacımFakat işler aniden değişince bizim mutfakta, oratayada bu kek çıktıDoğaçlama keklerim çok popüler arkadaşlar ve dostlar arasındaBazende, bunun içersinde ne var diye sorulduğunda,unutkan olduğumdan karşılık veremiyorum
Sonuç:Kek değişik ve lezzetli bulunup afiyetle yenildi))Güzel bir hafta sonu tatili diliyorum sizlere

Malzemeler (tabanı için)
3-4 adet muz
1/2 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı su
2-3 damla limon suyu

Kek hamuru için
3 adet yumurta
1/2 su bardağı şeker
vanilya
100 gr oda sıcaklığında tereyağ
2 yemek kaşığı fıstık tozu (mecburi değil)
2 yemek kaşığı nişasta
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 paket muzlu puding
2 su bardağı süt
Pudingi 2 su bardağı sütle pişirip soğutun

Hazırlanışı
Şeker,su,limon suyu karamelize olarak pişirin

Karamel pişerken,kelepçeli pasta kalıbının tabanına yağlı kağıt serip,muzları dilimleyip dizin

Karameli muzların üzerine dökün

Kek hamuru için,şeker,yumurta,vanilya çırplır

Yağ ve fıstık tozu eklenip çırpılır

Diğer malzemelerde eklenip çırpılır

Son olarak pişirdiğiniz puding karşıma eklenip çırpılır

Hamur muzların üzerine dökülüp, 175 c de yaklaşık 20 dk pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla