06-26-2012
|
#1
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Alman Pastaları / Bananenkuchen mit Karamel
Muzlu pasta,tamamen doğaçlama olarak ortaya çıkmıştır Nasıl mı?Dün gece kalabalık misafirlerim vardı Amaç onlara farklı lezzetler sunmaktı Hem çalışıp,hem lezzet hazırlamak bu sıcaklarda çok zor oluyor ))) Aklımda karamelli muz vardı Ondan yapıp,dondurmayla sunmaktı amacım Fakat işler aniden değişince bizim mutfakta, oratayada bu kek çıktı Doğaçlama keklerim çok popüler arkadaşlar ve dostlar arasında Bazende, bunun içersinde ne var diye sorulduğunda,unutkan olduğumdan karşılık veremiyorum 
Sonuç:Kek değişik ve lezzetli bulunup afiyetle yenildi ))Güzel bir hafta sonu tatili diliyorum sizlere 

Malzemeler (tabanı için)
3-4 adet muz
1/2 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı su
2-3 damla limon suyu

Kek hamuru için
3 adet yumurta
1/2 su bardağı şeker
vanilya
100 gr oda sıcaklığında tereyağ
2 yemek kaşığı fıstık tozu (mecburi değil)
2 yemek kaşığı nişasta
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket muzlu puding
2 su bardağı süt
Pudingi 2 su bardağı sütle pişirip soğutun

Hazırlanışı
Şeker,su,limon suyu karamelize olarak pişirin 
Karamel pişerken,kelepçeli pasta kalıbının tabanına yağlı kağıt serip,muzları dilimleyip dizin
Karameli muzların üzerine dökün 
Kek hamuru için,şeker,yumurta,vanilya çırplır
Yağ ve fıstık tozu eklenip çırpılır
Diğer malzemelerde eklenip çırpılır
Son olarak pişirdiğiniz puding karşıma eklenip çırpılır
Hamur muzların üzerine dökülüp, 175 c de yaklaşık 20 dk pişirilir
|
|
|
|