Konu
:
Yoğurtlu Tart
Yalnız Mesajı Göster
Yoğurtlu Tart
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yoğurtlu Tart
Tartın yapılışı size karışık gelsede, hiç de öyle değil
Pasta pişirilip soğuduktan sonra herşey çok kolay
Sevgiler tüm arkadaşlara
Pastası (23 cm'lik kelepçeli kalıp için)
4 yumurta
125 gr şeker
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı un
Hazırlanışı
Şeker ve yumurtalar 5 dk çırpılır
Diğer malzemeler eklenip tekrar çırpılır
Hamur yağlanmış kelepçeli kalıba dökülüp 15 dk pişirilir
Pasta soğuması için bekletilir
Kreması
1 kutu krem şanti(4lü paketlerden)
1 su bardağı su
500 gr süzme yoğurt
1 kutu krema (250 gr)
450 gr labne
1/2 su bardağı şeker
2 paket krema sertleştirici
2 paket böğürtlenli sos (dr
oetker)
Tepesi için pudra şekeri (ben toz fıstık kullandım)
Hazırlanışı
Şantiler 1 su bardağı soğuk su ile çırpılıp buzdolabında bekletilir
(çok katı olacak)
Labne,s
yoğurt,şeker,krema,2 paket sertleştirici iyice çırpılır
Bu karışıma şanti eklenip iyice karıştırılıp çırpılır
Soğuyan pasta 3 pata ayrılır
Böğürtlenli sosun 2 paketide üzerindeki tarife göre hazırlanır
Patın biri düz tabağa koyulup çember içersine alınır
Üzerine böğürtlenli sosun yarısı dökülüp, diğer pat üzerine kapatılır
Patın üzeri 4-5 kaşık krema ile iyice kaplanır
Üzerine kalan sosun yarısı dökülür
Diğer pat(3
)minik yıldız kalıbı ile kesilir
Çıkartılan yıldız şekiller çemberin kenarına dizilir
Üzerine kalan krema dökülüp iyice düzleştirilir
Kremanın üzerine kalan sos dökülüp yayılır
Son olarak diğer pat yerleştirilip dondurucuda en az 3 saat bekletilir
Servis edilirken üzerine pudra şekeri serpiştirilir
Not:dilerseniz bu krema içersine minik minik kesilmiş ananas-mandalina-armut ekleyebilirsiniz
Öylede çok nefis oluyor
Pastayı keserken iyice soğumuş olduğundan emin olunuz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul