Yalnız Mesajı Göster

Yoğurtlu Tart

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yoğurtlu Tart






Tartın yapılışı size karışık gelsede, hiç de öyle değilPasta pişirilip soğuduktan sonra herşey çok kolaySevgiler tüm arkadaşlara

Pastası (23 cm'lik kelepçeli kalıp için)
4 yumurta
125 gr şeker
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı un
Hazırlanışı
Şeker ve yumurtalar 5 dk çırpılır
Diğer malzemeler eklenip tekrar çırpılır
Hamur yağlanmış kelepçeli kalıba dökülüp 15 dk pişirilir
Pasta soğuması için bekletilir

Kreması
1 kutu krem şanti(4lü paketlerden)
1 su bardağı su
500 gr süzme yoğurt
1 kutu krema (250 gr)
450 gr labne
1/2 su bardağı şeker
2 paket krema sertleştirici

2 paket böğürtlenli sos (droetker)
Tepesi için pudra şekeri (ben toz fıstık kullandım)

Hazırlanışı
Şantiler 1 su bardağı soğuk su ile çırpılıp buzdolabında bekletilir(çok katı olacak)

Labne,syoğurt,şeker,krema,2 paket sertleştirici iyice çırpılır

Bu karışıma şanti eklenip iyice karıştırılıp çırpılır

Soğuyan pasta 3 pata ayrılır

Böğürtlenli sosun 2 paketide üzerindeki tarife göre hazırlanır

Patın biri düz tabağa koyulup çember içersine alınır

Üzerine böğürtlenli sosun yarısı dökülüp, diğer pat üzerine kapatılır

Patın üzeri 4-5 kaşık krema ile iyice kaplanır

Üzerine kalan sosun yarısı dökülür

Diğer pat(3)minik yıldız kalıbı ile kesilir

Çıkartılan yıldız şekiller çemberin kenarına dizilir

Üzerine kalan krema dökülüp iyice düzleştirilir

Kremanın üzerine kalan sos dökülüp yayılır

Son olarak diğer pat yerleştirilip dondurucuda en az 3 saat bekletilir

Servis edilirken üzerine pudra şekeri serpiştirilir

Not:dilerseniz bu krema içersine minik minik kesilmiş ananas-mandalina-armut ekleyebilirsinizÖylede çok nefis oluyor

Pastayı keserken iyice soğumuş olduğundan emin olunuz

Alıntı Yaparak Cevapla