Konu
:
Şeftalili,Haşhaşlı Tart
Yalnız Mesajı Göster
Şeftalili,Haşhaşlı Tart
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şeftalili,Haşhaşlı Tart
Tartı mail grubundan bir arkadaşımızı ziyarete giderken hazırlamıştım
Tart,inanılmaz nefis ve hafif olmuştu
Arkadaşlarında hoşlarına gitmesine,beğeniyle yenilmesine çok memnun oldum
Umarım sizlerde yapıp memnun kalırsınız
MUTLU PAZARLAR!!
Malzemeler
3 yumurta
70 gr şeker
2 yemek kaşığı haşhaş
minicik tuz
100 gr un
1 limon kabuğu rendesi
3-4 damla limon aroması veya 1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı karbonat
4 adet çok sert şeftali
2 paket tart jöle
2 yemek kaşığı şeker
1 su brdağı su
3 yemek kaşığı şeftali reçeli
tepesi için yaprak badem(ben kalem badem kullandım)
Hazırlanışı
Yumurta akları ve sarıları ayrılır
Aklar minicik tuz ve şekerle çırpılır
Yoğunlşınca bırakılır
Yumurta sarıları,haşhaş,limon suyu,kabukları iyice çırpılır
Un,karbonat ilave edilip çırpılır
Aklar ilave edilip tekrar çırpılır
Yağlanmış tart kalıbına karışım dökülüp 20 dk pişirilir
Tart kalıptan çıkardıldıktan sonra üzerine şeftali reçeli sürülür
Şeftaliler çok incecik doğranıp tartın üzerine dizilir
Tart jöleye 2 kaşık şeker ve su eklenip pişirilir
Karışım şeftalilerin üzerine dökülüp buzdolabında bekletilir
Üzerine badem serpiştirilir
Afiyetler olsun!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul