Yalnız Mesajı Göster

Şeftalili,Haşhaşlı Tart

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şeftalili,Haşhaşlı Tart






Tartı mail grubundan bir arkadaşımızı ziyarete giderken hazırlamıştımTart,inanılmaz nefis ve hafif olmuştuArkadaşlarında hoşlarına gitmesine,beğeniyle yenilmesine çok memnun oldumUmarım sizlerde yapıp memnun kalırsınızMUTLU PAZARLAR!!

Malzemeler
3 yumurta
70 gr şeker
2 yemek kaşığı haşhaş
minicik tuz
100 gr un
1 limon kabuğu rendesi
3-4 damla limon aroması veya 1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı karbonat

4 adet çok sert şeftali
2 paket tart jöle
2 yemek kaşığı şeker
1 su brdağı su
3 yemek kaşığı şeftali reçeli
tepesi için yaprak badem(ben kalem badem kullandım)

Hazırlanışı
Yumurta akları ve sarıları ayrılır

Aklar minicik tuz ve şekerle çırpılırYoğunlşınca bırakılır

Yumurta sarıları,haşhaş,limon suyu,kabukları iyice çırpılır

Un,karbonat ilave edilip çırpılır

Aklar ilave edilip tekrar çırpılır

Yağlanmış tart kalıbına karışım dökülüp 20 dk pişirilir

Tart kalıptan çıkardıldıktan sonra üzerine şeftali reçeli sürülür

Şeftaliler çok incecik doğranıp tartın üzerine dizilir

Tart jöleye 2 kaşık şeker ve su eklenip pişirilir

Karışım şeftalilerin üzerine dökülüp buzdolabında bekletilir

Üzerine badem serpiştirilir

Afiyetler olsun!

Alıntı Yaparak Cevapla