06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyveli Tartöletler
Tartları önceden hazırlayıp,pişirip dondurucuya kaldırmıştım Yaz günlerinde aniden gelen arkadaşlarıma, bu nefis tartları hemen hazırlamak için Hatta ve hatta kremasını bile çırpıp dondurucuda saklamıştım Bana sadece evde bulunan meyveleri ve tart jölesini hazırlamak kalıyordu Kalan son 2 tartımı da böyle değerlendirmiş oldum Sadece 1 saat kadar jölesinin buzdolabında iyice donmasını beklemiştik Sizlerede aniden gelebilecek olan arkadaşlarınız için,denemenizi tavsiye ederim Veya kendi tartöletlerinizi önceden pişirip, dondurucuda saklamanızı öneririm Şimdiden ellerinize sağlık Mutlu pazarlar hepinize !

Malzemeler
125 gr tereyağı (buzdolabından yeni çıkmış olacak)
1 yumurta sarısı
1/2 su bardağı pudra şekeri
minicik tuz
1,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı erimiş bitter

Hazırlanışı
Tereyağ,şeker,tuz, iyice çırpılır
Yumurta sarısı eklenip tekrar çırpılır
Un eklenip yoğrulur ve hamur yaklaşık 1 saat buzdolabında dinlendirilir

Küçük tart kalıpları yağlanır
Hamur merdane ile açılıp her bir tart kalıplarına yerleştirilir
Üzerlerine yağlı kağıt serilip,seramic toplardan konulup, ısınmış fırında yaklaşık 20-25dk pişirilir
Soğuduktan sonra eritilmiş bitter çikolata sürülür
Üzerine hazırladığınız krema konulur
Kremanın üzerine meyveler dizilip,tepesine tart jöle hazırlanıp kaşıkla gezdirilir
Dilerseniz meyvelerin üzerlerine minik çikolata taneleri serpiştirebilirsiniz

Seramic Toplar,tart hamurlarını pişirirken,nohut-fasulye yerine ağırlık olarak kullanılıyor Bknz, fotoğraflar aşağıda Seramic toplar tek seferlik değil,ömürlük arkadaşlar 

|
|
|