06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Alman Pastaları / Bananen-Nutella-Brownie
Browniyi 35 x 25 cm lik tepside yaptım Ölçüleri biraz artırmama rağmen yine ince oldu Sizler belki yanılıp yapmak isterseniz,uyarımı dikkate alınız Brownie,fotoğraflarda da görüldüğü gibi yine sıcak sıcak kesilip Berk'in okuluna gitti ))Tüm arkadaşlara sevgilerimi gönderiyorum 

Malzemeler (20 x 20 cm lik kalıp veya tepsi için)
2 yumurta
125 gr oda sıcaklığında tereyağ(siz margarin kullanabilirsiniz)
100 gr nutella
125 gr şeker
3 yemek kaşığı bitter kakao
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
minicik tuz
100 gr kavrulmuş tüm fındık
2 adet muz
100 gr un
(biraz daha katı isterseniz, 1-2 yemek kaşığı un fazladan ekleyebilirsiniz )
Hazırlanışı
Şeker,tuz,vanilya,tereyağ,nute lla,1,5 adet ince dilimlenmiş muz iyice çırpılır
Yumurtalar teker teker karışıma eklenip çırpılır
Un,kabartma tozu,kakao karışıma eklenip tekrar çırpılır
Son olarak fındıklar karışıma atılıp kaşıkla karıştırılır
175c deki fırında yaklaşık 25 dk pişirilir
Tepsi fırından alınıp yarım kalan muz dilimlenip browninin üzerine serpiştirilip
20 dk kadar tekrar pişirilmeye devam edilir
İyice soğuduktan sonra dilimlenip servis edilir
Afiyetler olsun !
|
|
|