Konu
:
Vanilyalı Pudingli Kırıntılı Turta ve Torasan İnciri Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Vanilyalı Pudingli Kırıntılı Turta ve Torasan İnciri Reçeli
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Vanilyalı Pudingli Kırıntılı Turta ve Torasan İnciri Reçeli
İncir reçelini ve diğer reçel çeşitlerini (paylaşmadığım)annecik Trabzon'da hazırlayıp getirmiş
Bugün ben evde olduğumdan reçel paylaşımlarını kavanozlara yapıp hazırladık
Malum,bizim evde yapılanlar eve değilde eşe dosta dağıtılır
15 Kğ'lık incir reçelinden bize kalan sadece 1 kg
Annecik ikramı çok seviyor,bende pasta çörek yapıp ikram etmeyi
Şu anda yarış halindeyiz
Görülen o ki,annecik beni geçmiş durumda
))Gönül isterdiki sizlerede bu farklı reçelden ikram etmek
Benim bu tür reçellerle oldum olası hiç aram yoktur
Beni ilgilendiren sadece taze meyveler
Şimdiden sizlere güzel bir hafta diliyorum
!!
İncir reçeli,sabah kahvaltılarında değilde balıkların üzerlerine tatlı niyetine yenilir
Fotoğraflarda da görüldüğü gibi, saplarından tutulup ağıza atılıp,sapı dişler yardımı ile kopartılıp doğru mideye indirilir
Torasan incirine Trabzon'da çok sık rastlanır
Özelliklede reçel olarak tüketilir
Ben bulsaydım reçel olmalarına fırsat kalmayacaktı
Trabzon'da patlıcan ve torasan olmak üzere 2 çeşit incir vardır
Patlıcan denilen incire burada Kavak inciri deniliyor
Sanırım Karadenizlilerin o bölgede yerleşimleri ağırlıkta
Göç esnasında memleketlerini aratmayacak tüm yeşillik ve meyve fidelerini getirip dikmişler bahçelerine
))
Krümeltorte tıpkı elmalı-krümeltorte gibi hazırlanıp sadece üst kısmına tarçin yerine 2 yemek kaşığı fındık tozu eklenmiştir
Hazırlanışı
Krümel torte hamuru hazırlanıp 1 parçası ayrılıp diğer kısmı yağlanmış kalıba yerleştirilir
Önceden 2 su bardağı süt ile pişirilip soğutulmuş puding hamurun üzerine yayılır
1 su bardağı vişne pudingin üzerine serpiştirilir
Kalan hamura şeker ve fındık tozu eklenip yoğrulup vişnelerin üzerlerine kırıntı şeklinde yayılır
175 c de yaklaşık 25 dk pişirilir
Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirilir
İncir reçeleini yerken üzerine kaymak sürüpde tadabilirsiniz
Bu reçeli herkes aynı kıvamda pişiremez
Pişirsede 1 hafta sonra hemen şekerlenir
Anneciğin yapmış olduğu incir reçeli her zaman konuşulmuştur
Sanırım kendiside rahmetli halasından pişirme yöntemini öğrenmiştir
)
Tartı bir arkadaşıma yapıp götürdüm
Henüz ılıktı ve keserken muhallebinin donmamış olmasından biraz dağılmalar oldu
Fakat tadına bakanlar görüntüsüne hiç aldırış etmeden birer ikişer dilim tattılar
Pudingli oluşundan dolayı büyük ilgi gördüğünü belirtmeden geçemeyeceğim
Deneyiniz pişman olmayacaksınız arkadaşlar!!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul