Yalnız Mesajı Göster

Sebzeli Tepsi (Sini) Kebabı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Tepsi (Sini) Kebabı




Soldaki Sebzeli Tepsi (Sini) Kebabı | Sağdaki Pişirilmeye Götürülen Kağıt Kebabı
-Malzemeler
* 500 gr Kuşbaşı Et
* 500 gr Patlıcan
* 500 gr Domates
* 1 Büyük Patates
* 2 Tane Yeşil Biber
* 2 Tane Soğan
* 2 Çorba Kaşığı Yağ
* Karabiber
* Tuz

-Yapılışı
Et yarım bardak suyla suyunu çekinceye kadar pişirilir Patlıcanlar alacalı soyularak kuşbaşı doğranır Patates ve soğanlar kabukların soyularak kuşbaşı doğranır Yağ, karabiber, tuz, doğranmış domates ve biberler bütün malzeme hazırlanarak fırın tepsisine konur Rengi açıksa biraz domates salçası konulabilir Tepsideki malzemenin yüzüne hafıf çıkacak kadar su ilavesi ile fırında pişirilir

Kaynak: HatayLifecom - Hatay'ın Yöresel Yemekleri | Etler

Alıntı Yaparak Cevapla