Konu
:
Sebzeli Tepsi (Sini) Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Tepsi (Sini) Kebabı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli Tepsi (Sini) Kebabı
Soldaki Sebzeli Tepsi (Sini) Kebabı | Sağdaki Pişirilmeye Götürülen Kağıt Kebabı
-Malzemeler
* 500 gr
Kuşbaşı Et
* 500 gr
Patlıcan
* 500 gr
Domates
* 1 Büyük Patates
* 2 Tane Yeşil Biber
* 2 Tane Soğan
* 2 Çorba Kaşığı Yağ
* Karabiber
* Tuz
-Yapılışı
Et yarım bardak suyla suyunu çekinceye kadar pişirilir
Patlıcanlar alacalı soyularak kuşbaşı doğranır
Patates ve soğanlar kabukların soyularak kuşbaşı doğranır
Yağ, karabiber, tuz, doğranmış domates ve biberler bütün malzeme hazırlanarak fırın tepsisine konur
Rengi açıksa biraz domates salçası konulabilir
Tepsideki malzemenin yüzüne hafıf çıkacak kadar su ilavesi ile fırında pişirilir
Kaynak:
HatayLife
com - Hatay'ın Yöresel Yemekleri | Etler
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul