Konu
:
Varsayılan Kırmızı Biber Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Varsayılan Kırmızı Biber Turşusu
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan Kırmızı Biber Turşusu
Malzeme
2 Kg Kırmızı Biber
2 Baş Sarmısak
2 Demet Maydanoz
1 Su Bardağı Sirke
1 Çay Bardağı Limon Suyu
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
Yeterince Turşu Tuzu
Hazırlanışı
Kırmızı biberleri bol suda yıkayarak kurulayalım
Fırın tepsisine dizelim
Fırında kabukları soyulup, yumuşayana dek fırında tutalım
Biberleri boyuna iki eşit parçaya bölüp, çekirdek yataklarını çıkaralım
Biberleri iri iri keselim
Sarmısakların kabuklarını soyalım
Ve küçük küçük doğrayalım
Maydanozları ince ince keselim
Hepsini harmanlayarak kavanoza dolduralım
Ayrı bir tabağa sirkeyi, limon suyunu ve turşu tuzunu karıştıralım
Tuz eriyene kadar bir kaşık yardımıyle karıştıralım
Sıvı yağı da ilave ederek kavanozun içine dökelim
Kavanozun ağzını kapatalım
Not:
Turşuyu kışa kadar saklayacaksanız, buzdolabında muhafaza edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul