Yalnız Mesajı Göster

Varsayılan Kırmızı Biber Turşusu

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Varsayılan Kırmızı Biber Turşusu



Malzeme
2 Kg Kırmızı Biber
2 Baş Sarmısak
2 Demet Maydanoz
1 Su Bardağı Sirke
1 Çay Bardağı Limon Suyu
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
Yeterince Turşu Tuzu

Hazırlanışı
Kırmızı biberleri bol suda yıkayarak kurulayalım Fırın tepsisine dizelim Fırında kabukları soyulup, yumuşayana dek fırında tutalım Biberleri boyuna iki eşit parçaya bölüp, çekirdek yataklarını çıkaralım Biberleri iri iri keselim Sarmısakların kabuklarını soyalım Ve küçük küçük doğrayalım Maydanozları ince ince keselim
Hepsini harmanlayarak kavanoza dolduralım Ayrı bir tabağa sirkeyi, limon suyunu ve turşu tuzunu karıştıralım Tuz eriyene kadar bir kaşık yardımıyle karıştıralımSıvı yağı da ilave ederek kavanozun içine dökelim Kavanozun ağzını kapatalım
Not:
Turşuyu kışa kadar saklayacaksanız, buzdolabında muhafaza edin

Alıntı Yaparak Cevapla