06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Oktay Ustanın Aşure Tarifi
Malzemeler:
-Yarım su bardağı pirinç,
-1 paket buğday,
-2,5 su bardağı şeker,
-1 su bardağı nohut,
-1 su bardağı kurufasulye,
-Yarım su bardağı kuru üzüm,
-7 adet kuru incir,
-150 gr kuru kayısı,
-1 çay bardağı süt,
-Yarım çay bardağı gül suyu,
-1 tutam tuz
SÜSLEMEK İÇİN:
-1 çorba kaşığı tarçın,
-1 çorba kaşığı antep fıstığı, ceviz içi,
-Kuru üzüm, badem ve kuş üzümü
Yapılışı:Buğdayı yıkayıp üzerine iki parmak geçecek kadar su geceden ıslatın Sabah suyunu süzüp üzerine dört parmak geçecek kadar su ekledikten sonra 15 dk kadar kaynatın Kaynadıktan sonra iki su bardağı ılık suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın Fasulye,nohut ve pirinçleri ayrı ayrı kaplarda haşlayın Kuş üzümünü,kayısıyı ve inciri suda beklettikten sonra küçük küçük doğrayın Haşlamış olduğunuz tüm malzemeyi buğdayın içine karıştırın ve pişirin Kaynayınca şekeri ilave edip karıştırarak pişirmeye devam edin son olarak sütü ve gül suyunu koyup tencerenin altını kapatın Aşureyi kaselere koyup soğumaya bırakın Üzerine ceviz,fındık,badem,antep fıstığı ,kuş üzümü ve tarçın serperek servis yapın Afiyet olsun
|
|
|