Konu
:
Antep çorbası (6 Kişilik)Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Antep çorbası (6 Kişilik)Tarifi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Antep çorbası (6 Kişilik)Tarifi
Antep çorbası
KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 5 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk
Malzemeler:
300 gr kemikli tavuk eti
100 gr ince çekilmiş antepfıstığı
8 su bardağı su
50 gr tereyağı
Yarım su bardağı mısır unu
1 tutam safran
Tuz
Süsleme için:
2 çorba kaşığı iri çekilmiş antepfıstığı
Hazırlanışı:
* Tavuk etini bir tencereye alıp 8 bardak suyla haşlayın
Eti kevgirle ayrı bir yere alın
Kemiklerini çıkarın ve eti tel tel ayırın
Suyunu muhafaza edin
* Tereyağını bir tencerede eritin
Mısır ununu ilave edip pembeleştirin
Tavuk suyunu azar azar ekleyip karışıtırın
Tavuk eti, fıstık, safran ve tuz ilave edip kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin
Çorbayı kâselere paylaştırıp antepfıstığı ile süsleyin ve sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul