Yalnız Mesajı Göster

Düğün Çorbasi Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Düğün Çorbasi Tarifi



MALZEMELER

2 çorba kasigi margarin

15 çorba kasigi un

1 litre et suyu

1 adet limon

1 adet yumurta

300 gr parça kuzu eti



HAZIRLANISI

1 litre kadar suya parça etler atilir, 1 saat kadar kaynatilir Diger tarafta un ve yag kisik ateste hafifçe çevrilerek kavrulur ve üzerine yavas yavas etin suyu eklenir Daha sonra bu suyun içine etler de atilir ve et suyunun tamami konulur Çorba ilindiktan sonra 1 limonun suyu ve yumurta sarisi çirpilarak terbiye yapilir ve pisen çorbaya ilave edilir

İsteğe göre üzerine kirmizi biber ve yeteri kadar tuz serpilebilir







AFIYET OLSUN!

Alıntı Yaparak Cevapla