06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli açma
CEVİZLİ AÇMA
Malzemeler:
- 1 su bardağı ılık su,
- 1 kibrit kutusu kadar yaş maya,
- 6 yemek kaşığı tozşeker,
- 1/2 su bardağı sıvıyağ,
- 1 yemek kaşığı tuz,
- Aldığı kadar un,
- 100 gr margarin,
- 100 gr ceviz,
- 1 yumurta sarısı,
- 1 yemek kaşığı çörekotu
Yapılışı:
Ilık su yoğurma kabına konur Şeker, tuz, maya eritilir Sıvıyağ ilave edilir Aldığı kadar un konarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur Üzeri bir kapakla kapatılıp, 30 dakika kabarmaya bırakılır Hamur kabardıktan sonra limon büyüklüğünde parçalar koparılıp, elde inceltilip açılır Üzerine yumuşamış margarin sürülür Dövülmüş ceviz içi serpilir Rulo halinde kıvrılıp, yuvarlanır Üzerine yumurta sarısı sürülüp, çörekotu serpilir Önceden ısıtılmış 180°C fırında kızarana kadar pişirilir
|
|
|