Konu
:
Paçanga Böreği Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Paçanga Böreği Tarifi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Paçanga Böreği Tarifi
Malzemeler:
5 yufka
3 yumurta (birinin sarısı ayrılıp böreğin üstüne sürülür)
1 çay bardağı yoğurt
1/2 paket erimiş tereyağ (125 gr)
İçine:
-50-200gr
kadar pastırma (her böreğin içine yarım dilim kadar konulur)
3-4 tane küp kesilmiş domates(her böregin içine 2 küp yeterli geliyor)
yaklasik 1,5 su bardağı kaşar rendesi
Hazırlanması:
Yag, yoğurt ve yumurtayı çırparak harcı hazırlayın
Bir yufkayı masaya serin
3 parmak kalınlığında şeritler kesin
Uzun olan şeritleri ortadan ikiye ayırın
Şeritlerin üstüne biraz harç döküp yayın
Ucuna biraz kasar rendesi, yarım dilim pastırma ve domates yerleştirin
Muska böreği gibi sarın
Tercihen yağlı kağıt serili tepsiye sarın
(Kaşarlar eriyip börekten çıkarsa temizlemek daha kolay olacaktır
)
Üstüne yumurta sarısı sürüp 200C fırında yaklaşık yarım saat, böreklerin üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul