Yalnız Mesajı Göster

Milföylü talaş böreği Tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföylü talaş böreği Tarifi



Malzemeler:

15 adet milföy hamuru
1 su bardağı konserve bezelye
2 adet haşlanmış küp küp doğranmış havuç,2 adet soğan
½ kg hindi eti (dana eti,kuzu eti ve tavuk eti de kullanabilirsiniz)
karabiber,tuzot,kekik,2 yemek kaşığı zeytin yağı
1 yemek kaşığı salça,1adet yumurta sarısı(üzerine sürmek için)susam veya haşhaş


Yapılışı: Bir tavanın içine zeytinyağını koyup soğanları ve salçayı koyup kavuralım etlerimizi de ilave edip 5 dakika kadar kavurduktan sonra bezelyemizi ve havuçları da ilave edelimBütün baharatları da ilave edip ateşten alıp soğumaya bırakalımMilföylerimizi bir tezgah üzerinde merdaneyle yavaşca biraz açalım ortalarına bir yemek kaşığı kadar etli harcımızdan koyup zarf şeklinde kapatalım yağladığımız tepsiye dizelim üzerine yumurta sarımızdan sürüp susam çörek otu veya haşhaşla süsleyelimÖnceden ısıttığımız 180 C fırınımızda üzerileri kızarana kadar pişirelimAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla